Mikronyheder: Kan man leve uden mobil?

Kære læser! Måske er du også indimellem træt af de store nyheder? USA, Putin, EU, Kina, Belarus - gennem eksperternes briller oplever vi den store verden. THYposten.dk vil bringe alternative komplet uinteressante og meget små og trivielle nyheder. Hanne Havgasse tager os med ud i dette mikrokosmos.

Hvad laver vi egentlig, når vi ikke laver noget?

Svar: Vi hiver mobilen frem! I hver en ledig pause, vi under os under indkøbsturen, på shopping, mellem to aftaler, under ethvert stykke arbejde, selv hvis den elskede er inden for berøringsafstand, tænker vi på mobilen.

THYposten.dk søgte forgæves efter et menneske, der i en venteposition ikke havde en mobil i den ene hånd.

Og fandt ham til sidst.

Hvad i alverden lavede I gamle mennesker egentlig i gamle dage, da der ikke var noget, der hed mobilos? Gik I bare der og snakkede sammen? Og var afhængig af dem, der mere eller mindre med vilje var i nærheden? Det må have været frygteligt!

Jeg tilstår, at det gør jeg faktisk også. Nu er jeg ikke så gammel, men alligevel. Hver eneste stund, hvor jeg for eksempel skal vente, hiver jeg straks mobilen frem for lige at se, om der er sket noget, om nogen har skrevet til mig, eller om der er noget interessant på Facebook.

Jeg siger til mig selv, at som journalist skal man altså følge med - hele tiden. Være opmærksom på, hvad der sker hvor, med hvem og hvor længe. Det kræver naturligvis en tændt mobil. Hvad ellers?

Men vi er jo ikke journalister alle sammen. Så jeg forstår ikke helt, hvorfor alle andre også hiver deres mobil frem.

Men …

Ved et tilfælde stødte jeg så alligevel ind i et menneske, der ikke havde en mobil i hånden.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer