Mikronyhederne: I dag om at åbne usundhedsklinikker

Kære læser! Måske er du også indimellem træt af de store nyheder? USA, Putin, EU, Kina, Belarus - gennem eksperternes briller oplever vi den store verden. THYposten.dk vil bringe alternative komplet uinteressante og meget små og trivielle nyheder. Hanne Havgasse tager os med ud i dette mikrokosmos.

Den kendte professor Cand. Last. Preben Madsen har planer om at indrette klinikker mod helse og til fordel for og fremme af de fleste laster, såkaldte usundhedsklinikker.
Han er imod den bølge af sundhedstiltag, der ses overalt.
Men der sker ikke rigtigt noget.
THYposten.dk har opsøgt professoren med den opsigtsvækkende holdning for at spørge, hvorfor den første usundhedsklinik endnu ikke har set dagens lys?

– Jeg er havnet i lidt af et dilemma i mine holdninger, mener professoren og løfter hovedet en anelse fra puden på sofaen.
– Hvordan det?
– Jeg er totalt imod tidens sundhedskultur. Jeg vil lave usundhedsklinikker som modstykker til den omsiggribende næsten religiøst funderede tro på sundhed som et middel til det evige liv. Men - der er et men …
– Ja?
– På den ene side ønsker jeg at leve et lastefuldt liv, hvor alt drejer sig om at leve så usundt og passivt som muligt. Mens man nyder alt det forbudte: Røg, alkohol, manglende motion, ikke hensyn til klimaet, konventionelle, ikke økologiske fødevarer og hvad der ellers er på det religiøse overdrev. Samtidig på den anden side kræver min plan, nemlig at indrette en serie usundhedsklinikker, en hel del energi samt et opgør med min holdning, og det har jeg ikke, har jeg fundet ud af. Jeg gider ikke, for at sige det pænt. Derfor har du endnu ikke set en eneste usundhedsklinik.
– Det lyder kedeligt. Kan du ikke finde en gylden middelvej, hvor du på den ene side dyrker et antal laster på en rimelig og hensigtsmæssig måde - og på den anden side gør det, der opvejer disse laster? Jeg mener, hvis du laver en smule motion, vil du da også have energi og overskud til at lave en smule usundhedsklinik?
– Det er umuligt. Man kan ikke begge dele. Det, jeg kæmper mod, er den religiøse undertone: Du skal leve sundt! Jeg vil gøre op med denne nyreligøsitet. Jeg er træt af at høre om, hvor sundt vi skal leve; hvis vi ikke lever sundt, belaster vi sygehusvæsnet og koster almindelige skatteborgere en masse penge. At leve usundt er direkte umoralsk, mener mange. Men i det øjeblik jeg rejser mig fra sofaen, har jeg i en vis forstand undergravet min egen holdning, og min modstandere kan pege fingre ad mig og vræle i kor: Se ham! Han laver noget!
– Hvad med her i Thy? Tror du ikke, det vil blive svært at prædike det modsatte af ud-, af- og påholdenhed?
– Jeg har købt den skulptur, I kan se på billedet, siger han. – Den skulle stå på den grund, jeg har på min vej i Klitmøller, P. Madsens Gang. Men skulpturen står endnu ude i mit skur - uudpakket. Jeg orker ligesom ikke at gå ud og få gjort noget ved det.
– Så, - hvad ender det her med, professor Preben Madsen?
– Man skal altid holde fast i sine holdninger. Det er det vigtigste. Dog må jeg erkende, at der kan være omstændigheder, hvor man ikke skal vedblive at være stædig og rigid, men tværtimod elastisk og bøjelig, sådan åndelig talt. Så derfor …
– Ja, derfor …?
– Det er sådan noget, jeg får meget ud af ved at ligge på sofaen og filosofere. Det giver mig ro i sjælen, selv om det er noget tvivlsomt, om vi i det hele taget har en sjæl. Forskning har heller ikke kunnet finde ud af, hvor den sidder. Jeg har en mistanke, men den vil jeg ikke sige højt.
– Så der kommer ikke usundhedsklinikker?
– Jeg har været fristet. En del bygninger i Thy ville være meget velegnede til at drive usundhedsklinikker. Jeg tænker her på den gamle campingplads og dens bygninger, hvorom der er en del debat. Den ville være ideel, idet der allerede er en bodega på stedet. Men, som sagt, jeg skal lige tænke mig godt om først. Nå, nu får jeg at vide i min øresnegl, at den for længst er solgt og indrettet til private lejligheder. Ja. Sådan kan det gå, når man foretrækker sofaen.
– Held og lykke med tankerne, professor Poul Madsen!
– Preben Madsen!!
Poul Preben Madsen vinker slapt fra sin sofa med den ene hånd, mens han tømmer sit whiskyglas med den anden.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer