Nu fik vi chancen for at se, hvordan hjemmetesten ser ud, og hvad man skal gøre. Aftenshowet på DR1 havde det nemlig på i et indslag. Men hvad skete der? Det sædvanlige. Underholdning frem for alt - også frem for information. Vi så ikke pakken med hjemmetesten blive pakket ud, så ikke de enkelte dele, så ikke, hvordan de skulle behandles. Hvad så vi egentlig?

Vi så billeder af den sympatiske studievært, der på seernes vegne afprøvede hjemmetesten. Vi så også billeder af lægen, Uffe, der vejledte og i ord fortalte det, vi ikke kunne få lov at se på skærmen.

TV, både TV2 og DR har en mani med at vinkle udsendelsen sådan, at der er mest underholdning på drengen.

Vi må endelig ikke kede os og begynde at skifte kanal. Derfor afbrydes alle sluttekster og den tilhørende musik råt og brutalt med indslag om, hvad vi nu skal se.

Uffelægen kunne have sagt: "Sådan skal man gøre: Først og fremmest læs indlægssedlen. Selv om det ikke er skrevet til ældre mennesker med læsehandicaps (faktisk er et forstørrelsesapparat temmeligt nødvendigt), så er det vigtige informationer her. Pakke resten ud, sætte det sammen, dryppe indholdet ned her, se godt efter, sådan. Så tager du en næseprøve med vatpinden, husk at vende den rigtigt, det ser vi her. Du skal stikke den 2,5 centimeter op i det ene næsebor, dreje den 4-5 gange rundt og så op i det andet og det samme. Derefter ned i beholderen med væske, lade den stå der i et minuts tid, mens du vrider plastikken oven på vattet, så alle celler kommer ud i væsken. Derefter drypper du tre dråber ned i det lille hul, der er i pladen. Så er det bare at vente 15 minutter. Nu skulle der komme en streg ud for "C", og er du smittet, kommer der også en streg ud for "T". Kommer der ingen streger, eller kun ud for T, er testen ugyldig og må smides ud. Tag en ny. De koster kr. 28 hos Normal."

Det havde været ordentlig forbrugervejledning!