Mona Lisa: Netflix præsenterer House of Cards i 73 afsnit

Mona Lisa Olsen

Der er her-og-nu-TV, og så er der de kanaler, hvor man henter det, man vil se, når man vil se.

House of Cards, thrillerserier, i alt 73 afsnit.

Frank (Kevin Spacey) er ude af billedet, og Claire Underwood (Robin Wright) tager magten som den første kvindelige præsident, men hendes position er alvorligt truet.
Medvirkende: Robin Wright, Michael Kelly, Diane Lane
Skabere: Beau Willimon

 

Serien foregår i nutidens Washington, D.C., og omhandler det demokratiske kongresmedlem Frank Underwood (spillet af Kevin Spacey), der fungerer som gruppeformand for den demokratiske gruppe i Repræsentanternes Hus. Efter præsidentvalget bliver han vraget som udenrigsminister i den nye regering, og han beslutter at hævne sig på dem, der forrådte ham i processen. I serien medvirker tillige Robin Wright, Kate Mara og Corey Stoll i de centrale roller.

Grundtemaet er det spil, magtens mænd udøver for at få og beholde magten. De 73 afsnit afslører rå ondskab og en magtfuldkommenhed, som nærmer sig Shakespeares i vælde. Du bør ikke se denne serie, hvis du er til romantik og dronningefilm.

Kevin Spacey
Han blev skrevet ud, da Me-Toobølgen ramte ham.

Robin Wright

Uanset udgangspunkt kan man kun blive klogere af House of Cards. Klogere på, hvor onde og snedige, vi mennesker kan opføre os for at få egne ønsker om magt, penge, begær opfyldt. Tilligemed er den grundlæggende spændende og har konstant nye overraskende vinkler på menneskelige forhold, som denne anmelder ikke troede muligt.

Ærgerligt, at Kevin Spacey skulle skrives ud. Ingen nåde for gamle forseelser!

Fik du læst:

Fik du læst:

Havgassen: Skal man sige det, eller skal man ikke? Deltag i meningsmålingen i artiklen

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer