Mona Lisa: Netflix præsenterer The Ripper i fire afsnit

Mona Lisa Olsen

Der er her-og-nu-TV, og så er der de kanaler, hvor man henter det, man vil se, når man vil se. Jeg vil i kommende artikler anbefale nogle serier, som jeg selv har fundet interessante og værdifulde. Vi starter med en gyser

Sutcliffe blev født 2. juni 1946 i Bingley, tæt ved Bradford i Yorkshires vestdistrikt. Han var søn af en minearbejder og var efter sigende en enspænder i skolen. Han gik ud af skolen som 15-årig og havde derefter forskellige ufaglærte småjobs. Blandt andet arbejdede han som graver i 1960’erne. Sutcliffe arbejdede på fabrikken Baird’s i pakkeriet november 1971 til april 1973. Han sagde sit job op, da de bad ham om at blive handelsrejsende for firmaet. Kort tid efter han forlod Baird’s, fik han arbejde hos the Britannia Works of Anderton International på natholdet. Han var ansat der april 1973 til februar 1975, hvor han opsagde sit arbejde. Han fik et stort kørekort (HGV licence, Heavy Goods Vehicle) den 2. juni 1975 og begyndte at arbejde som chauffør den 29. september samme år. Han blev fyret den 5. marts 1976; der var problemer med at overholde arbejdstiden. Han forblev arbejdsløs frem til oktober 1976, hvor han fandt et andet arbejde som chauffør for firmaet T & WH Clark (Holdings Ltd) på the Canal Road Industrial Estate, imellem Shipley og Bradford.
Han mødte Sonia Szurma første gang på Valentins Dag 1967, og de blev gift den 10. august 1974. Efter en del mislykkede graviditeter fik parret besked om, at Sonia ikke var i stand til at få børn. Kort tid efter startede hun igen på læreruddannelsen. Da hun blev færdiguddannet i 1977 og begyndte at undervise, kunne parret bruge de ekstra penge til at købe deres første hus i Heaton, Bradford, hvor de flyttede ind 26. september 1977.

Det lyder som et helt normalt menneskes beskrivelse. Peter William Sutcliffe ligner på fotos et helt almindeligt menneske. Alligevel går han hen og bliver en af de værste masse- og seriemordere, englænderne hidtil har kendt.

Netflix har lavet denne serie i fire afsnit, og har man god tid en kedelig, regnvåd søndag, kan man bænke sig foran fjerneren med et godt glas vin og se dem alle fire på én gang. Serien er spændende, velfortalt og fascinerende, men jeg savner svar på nogle spørgsmål.

Hans kone bliver slet ikke omtalt i serien, så her har du hendes historie:

Hans kone Sonia blev separeret fra ham i 1982 og fik den endelig skilsmisse i april 1994. Hun lagde sag mod flere forskellige udgivelser, den mest kendte er Private Eye. De var barnløse.

Peter Sutcliffe. Nogle mener, at han slap mange gange, fordi han så "normal" ud

George Oldfield var hele sagens ledende politichef. Han døde efter længere tids sygdom i 1985

Nogle betjente ærgrede sig over forløbet

Peter William Sutcliffe døde 13. november 2020, 74 år af Covid-19.

Fik du læst:

Fik du læst:

Jens Carl Theodor Seistrup, hvordan er det at slå et andet menneske ihjel?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer