Mona Lisa Olsen: 70% bedre TV-udsendelser inden 2030

Mona Lisa anmelder radio- og TV-udsendelser. Hun ligger naturligvis under for KlitPosten.dks projekt med at benytte danske ord og ikke engelske eller amerikanske.
Billedet af hende er malet af en fyr, der hedder Leonardo. Hun mødte  ham på Stalden i Klitmøller. Han var længe om at male hende og tog hende med på sine rejser rundt i Europa nogle gange. Det blev hendes fyr, der var surfer, noget knotten over. Han sagde, at hun skulle vælge mellem ham og Leonardo. Hun sendte ham sit smil. Så slog han sit surfboard i jorden.

Klimakrisen skal klares op til 70% senest 2030, har regeringen og et flertal i Folketinget vedtaget. Et forslag om bedre sprog er allerede vedtaget. Men det standser ikke her.

For meget dårligt og ligegyldigt fjernsyn er en alvorlig fare for vores velfærd overalt på jorden. Den er direkte skyld i overbefolkningen. Når folk ikke gider se det tåbelige fjernsyn, kan de finde på så meget, der forøger befolkningstallet. Derfor har regeringen fremlagt et lovforslag i Folketinget: Mængden af dårligt TV skal mindskes med 70% inden 2030.

Ja, ja, det er et stort mål og måske uopnåeligt, siger Mette Frederiksen, men hvis bare Danmark går foran, vil alle vende sig i beundring mod os, hvilket er meget vigtigt for vores og især regeringens selvforståelse, og vi vil for alvor vinde markedsandele på det økonomiske område.

Alene meddelelsen fra Danmark har fået de øvrige europæiske lande til at klappe i hænderne, afbryde almindelige tv-udsendelser for at bringe nyheden og øjeblikkeligt træde sammen i de respektive folkelige forsamlinger. Hos Danmarks Radio klapper de begejstret i hænderne, for de mener, de allerede nu præsterer godt TV i mere end 80% af tiden. De begrunder det med, at befolkningen stagnerer i Danmark. Der bliver ikke født så mange, som der dør. Og det er, mener altså DR stolt, DRs skyld.

Et delforslag går ud på, at man minimum skal være to seere på samme udsendelse, hvis man er under 18

Hvis seerne hellere vil spille spil end at glo på TV, skal offentlige tilskud sænkes

Tendensen går fra flow-tv til streaming-tv eller på dansk fra flydende fjernsyn til VælghvadduvilseTV .

Det ser ud, som om kun nyhedsudsendelser, direkte sportsudsendelser og debatprogrammer sammen med direkte underholdningsting fra musik og teaterverdenen fremover vil være standard på det flydende fjernsyn. Film og den slags vil kunne ses, når man har tid og ønsker det. Slå Morse op, når du ønsker det og ikke, når DR synes, du skal. Frivillighed er et godt grundlag. Derfor bør TV ændres.

Så godt, så langt. Men også indholdet bør have skurebørsten. Hvad med kvaliteten af udsendelserne? Hvad er god kvalitet?

Minimumsalder for at se TV alene, så fjernsynet ikke bliver det sted, hvor man anbringer besværlige børn

TV skal være grænseoverskridende, gerne utraditionelt. Tre-dimensionalt er et overstået, ikke særligt godt kapitel. Hvad med fire-dimensionalt TV? Hvis nu et drabsoffer vælter ud af dit TV-apparat, ville det ikke give lidt mere gru til aftenkaffen?

Måske er Nationalpark-TV bedre end så meget andet? Måske er kvalitet ikke altid det velsmurte, såkaldt professionelle TV, hvor alt er aftalt på forhånd; hvor udsendelserne er klippet i stykker, så vi hele tiden skifter fra A til B og tilbage igen, medmindre C også er med, for så klippes der mellem alle tre.
Det er lige til at blive rundtosset af.
Jeg kan for eksempel godt lide at følge politiet i dets arbejde. Men når TV3 sender sin politireportage, har de på forhånd klippet minimum tre forskellige historier fra hver sit geografiske område fra hinanden, så hvis vi vil se hele historien fra Jomfru Anegade, skal vi afbrydes af andre historier fra Nordsjælland og Fyn, hver på tre minutters længde. Det tager på den måde alle udsendelsens 45 minutter at se seks minutter fra Ålborg. Indimellem er der oven i købet syv minutters mere eller mindre tåbelig reklame.
På den måde kunne det være velgørende at få noget bedre TV.

Fik du læst:

Fik du læst:

DR-Sportens mangel på dramasans

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer