Mona Lisa Olsen: “Efter 24 minutter giver det pote …”

Mona Lisa anmelder radio- og TV-udsendelser. Hun ligger naturligvis under for KlitPosten.dks projekt med at benytte danske ord og ikke engelske eller amerikanske.
Billedet af hende er malet af en fyr, der hedder Leonardo. Hun mødte  ham på Stalden i Klitmøller. Han var længe om at male hende og tog hende med på sine rejser rundt i Europa nogle gange. Det blev hendes fyr, der var surfer, noget knotten over. Han sagde, at hun skulle vælge mellem ham og Leonardo. Så slog han sit surfboard ned i jorden. Hun trak på skulderen.

Af en eller anden grund forstår DRs sportsjournalister ikke dramaet i reportagen. Læs hvad der er i vejen

Sportsmagasinet, 7. juni 2020

Træneren har alle følelser med

Speakeren er energisk og ivrig. Så ivrig, at hun glemmer at tænke på os seere, hvoraf nogle ikke kender kampens resultat. Vi ser reportagen på skærmen og tænker, hvad mon spillerne nu foretager sig?

Det behøver vi ikke at tænke på. For speakeren fortæller os, hvad der sker, før vi ser det. Ja, men hvad er så pointen i at vise os billederne? Hvor er spændingen? Hvorfor ødelægger DR spændingen for os, der ikke kender kampens resultat?

ARDs sportsreportage lørdage mellem 18 og 20 viser, hvordan det skal gøres. Her kan man ud fra speakerens ord umuligt vide, hvem der scorer eller hvornår og slet ikke, hvordan kampen ender. DRs sportsjournalister burde overveje at tage på kursus i Tyskland.

Lyt til de to lydklip, som er taget fra kampen mellem OB og Esbjerg. Det var stort set lige så slemt i de andre reportager. Se dem selv!

Reportagen viser centrale tidspunkter i kampen, men billederne er helt overflødige. Man kan bare lytte til den næsten radioagtige reportage, speakeren leverer.

Fik du læst:

Fik du læst:

Antikduellen: Og gå så og gå så og gå så din vej

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer