Mona Lisa Olsen: Fornem Blindkørsel i Sønderjylland

Mona Lisa anmelder radio- og TV-udsendelser. Hun ligger naturligvis under for KlitPosten.dks projekt med at benytte danske ord og ikke engelske eller amerikanske.
Billedet af hende er malet af en fyr, der hedder Leonardo. Hun mødte  ham på Stalden i Klitmøller. Han var længe om at male hende og tog hende med på sine rejser rundt i Europa nogle gange. Det blev hendes fyr, der var surfer, noget knotten over. Han sagde, at hun skulle vælge mellem ham og Leonardo. Så slog han sit surfboard ned i jorden. Hun trak på skulderen.

Blindkørsel eksisterer i praksis! Når det optages på video, kan det bevises.

Flemming stirrer fortabt ud på den sønderjyske landevej …

… men liver op ved at kigge på sin medpassager!

Det er en fin, lille tre-trins raket, DR afleverer i form af et par muntre svendes oplevelser med og i Sønderjylland i anledning af 100-året for genforeningen med Danmark.

Man kan diskutere, om tonen, humoren og munterheden helt passer til den dystre fortid med 1864- traumaet, 1. verdenskrigs dilemmaer og besættelsen, hvor sidstnævnte betød en særlig udfordring for hjemmetyskerne. Men de to, Flemming Møldrup og Tom Buk-Swienty formår at levere tre knaldperler på snor - for nu at blive i jargonen ikke mindst takket være skoletimen i sønderjysk, "de gæe tumpe gåt" med Asger Reher. Så må vi leve med Toms underdanige ageren over for majestæten, som han konsekvent tiltaler i tredje person "dronningen". Det virker overraskende og ejendommeligt og som  noget fra sidste århundrede.

Jeg vil dog tillade mig at slå ned på en anden detalje. Som i andre udsendelser, for eksempel "I Hus til Halsen" med en ejendomsmægler Jesper, der skulle bruge en masse tid på at stirre på sin passager, når de kørte bil, er det samme tilfældet her. Flemming kører i sin Trabbi og stirrer halvdelen af køretiden på Tom. Der går mange sekunder, hvor Flemming ikke ser på kørebanen, og hvor mange situationer kan opstå. Træder en person (men hvorfor skulle vedkommende også gøre det?) ud foran bilen, har Flemming nul chance for at reagere.

Han kunne med fordel køre en bil i kategori 5, hvor bilen selv kan køre. Eller lade fotografen køre Trabanten.

Det gør han faktisk meget af den tid,

han kører sin Trabant!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer