Mona Lisa Olsen: I Hus til Halsen

Mona Lisa Olsen

Mona Lisa anmelder radio- og TV-udsendelser, som hun selv udvælger. Nogle kan hun lide, andre ikke, og nogle gange bliver hun glad overrasket, andre gange bliver hun deprimeret. Hun ligger naturligvis under for KlitPosten.dks projekt med at benytte danske ord og ikke engelske eller amerikanske.
Billedet af hende er malet af en fyr, der hedder Leonardo. Hun mødte  ham på Stalden i Klitmøller. Han var længe om at male hende og tog hende med på sine rejser rundt i Europa nogle gange. Det blev hendes daværende fyr, der var surfer, noget knotten over. Han sagde, at hun skulle vælge mellem ham og Leonardo. Så slog han sit surfboard ned i jorden. Hun trak på skulderen.

Line Franck er ejendomsmæglerekspert

Søren Vester er idé- og indretningsekspert

"I hus til halsen" kunne være et godt og underholdende program med masser af viden, vi kunne nyde godt af.

Men hvad er det, vi får? Først og fremmest en historie med nogle mennesker, det er synd for. Med eller mod deres vilje er de havnet i en låst situation, hvor skismisse eller jobløshed eller sygdom gør, at de ikke kan komme af med deres dyre hus. Det er dyrt, fordi de ofte har taget et afdragsfrit lån, som nu forfalder med afdrag.

Her kommer Line og Søren til hjælp. Uden at det bliver oplyst, spæder DR formentlig en mindre sum til i forsøget på at gøre deres hus moderne og salgbart.

Det er sådan set ikke problemet. Men jeg er hele tiden i tvivl om, det er et program, der handler om psykologi, om at vise mennesker, der er i nød og har det skidt, eller om det er et program for os, der gerne vil lade sig inspirere af andres gode ideer med hensyn til indretning.

Så hvis det er det sidste, der er vores drivkraft, skal vi altså høre og se på en hel del hulk og gråd og mimrende violiner i baggrunden, før vi får lov at se, hvad Søren hitter på.

Hvis det var et psykologisk program, ville sagen være anderledes. Så ville jeg se det som sådant. Føle med de stakkels mennesker, der bare ikke kan komme ud af deres miserable situation.

Hvis det var et inspirationsprogram for folk, der godt ville have nye ideer til indretning, se nye strømninger eller lyst til at lave noget om, så ville det være helt i orden.

Men det forsøger at være begge dele, og dermed bliver det ikke rigtigt nogen af delene.

Nogle skal lægge hus til. Eller hvad de nu skal lægge til.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer