Mona Lisa Olsen: Ja, vi kender godt typen!

Mona Lisa Olsen

Mona Lisa anmelder radio- og TV-udsendelser, som hun selv udvælger. Nogle kan hun lide, andre ikke, og nogle gange bliver hun glad overrasket, andre gange bliver hun deprimeret. Hun ligger naturligvis under for KlitPosten.dks projekt med at benytte danske ord og ikke engelske eller amerikanske.
Billedet af hende er malet af en fyr, der hedder Leonardo. Hun mødte  ham på Stalden i Klitmøller. Han var længe om at male hende og tog hende med på sine rejser rundt i Europa nogle gange. Det blev hendes daværende fyr, der var surfer, noget knotten over. Han sagde, at hun skulle vælge mellem ham og Leonardo. Så slog han sit surfboard ned i jorden. Hun trak på skulderen og mente, at hun havde flere valg end de to.
Hun valgte en meget charmerende mølbo; umiddelbart efter besluttede Leonardo at tage hjem til Italien, surferen gik i land, og hun lever nu sammen med mølboen. Hun er glad for at bo i Danmark og være dansker og endda thybo. Der findes hende bekendt ikke noget, der er bedre eller finere.

Jeg kender ingen mølbo, der ikke straks havde gættet, hvem der var "typen". Efter at Simon Kvamm er rejst, måtte det naturligvis blive verdensmester Casper Steinfath. Herligt at se hans uortodokse hjem, der ligger så flot i klitterne ud mod havet. Nu er hans toilet uden dør, men med forhæng danmarksberømt!

Sådan TV-mæssigt er "Kender du Typen" en særdeles populær udsendelse. Det kan ses alene på det faktum, at et overvældende antal har klaget over, at udsendelsen nu kun varer 30 minutter mod før 45 minutter. Til det svarer de gode folk hos DR, at de har skullet spare efter den sidste regerings nedskæringer, og at udsendelserne mellem 20.00 og 21.00 også skal matche fremrykningen af TV-avisen fra 21.30 til 21.00.

Udsendelsen her har værdi for os mølboer. Interessant at høre Casper fortælle om brugen af vaseline, som er højst nødvendig, når man skal krydse Skagerrak på SUP (stå-op-og-padle). Her (i marts 2018) opdagede han cirka midtvejs, at han havde glemt at smøre sine boller, som han sagde. Flere seere formentlig især fastlandslandkrabber har nok syntes, det var en noget tør madpakke at have med på havet. Men det var ikke mormorboller, Casper tænkte på.  Vaselinen beskytter mod kulde, vand og meget andet, herunder nærgående blæksprutter og er derfor velegnet til huden.

Så der - midt ude i havet - måtte han hive op og ned i sin våddragt for at kunne smøre bollerne, som ellers ikke ville have det for godt i det våde og kolde element.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer