Mona Lisa Olsen: TV3 kan bare det der med at klippe itu

Mona Lisa Olsen

TV (og det gælder samtlige stationer) har fået en sygdom. Den kunne hedde Klip-i-stykker-udsendelser. De synes åbenbart, at det er enormt umoderne at vise tre historier lige efter hinanden. I stedet klipper de dem ud i mange sekvenser på kryds og tværs af historierne. Vi ved ikke helt, hvorfor

"Politistyrken" er et yndet program på TV3, der startede 22. oktober 2019. Det viser glimt af politiarbejdet i forskellige regioner og områder af landet. Alt sammen særdeles interessant.

Der kan i samme udsendelse for eksempel vises opklaring af indbrud i Nordsjælland, indhentning af fortravlede bilister på Sydsjælland og narkofangster i Københavns centrum. Men TV3 viser ikke de tre historier hver for sig.

Næ. Problemet set fra min skærm er, at de klipper helt umådeholdent mellem disse tre begivenheder. Der vises omkring et eller to minutter fra indbrudsopklaringen i Nordsjælland, hvorefter vi ser oversigtskortet over Danmark og zoomer ind på Sydsjælland, hvor politiet er i gang med at indhente en fartbilist. Vi får nu 1,5 minutters hæsblæsende politijagt ud over motorvejsstepperne, og lige som politiet ser ud til at få fat i synderen, klippes der - til narkofangsten.

Herefter er der reklamepause, og den er lang! Der er masser af tid til at lave kaffe eller zappe rundt til andre stationer, gå på toilet eller trække frisk luft udenfor.

På et tidspunkt starter vi igen. Her undlader stationen sandelig ikke at informere os sagesløse seere med lige at fortælle en gang til, hvad der er sket. Vi kunne jo have glemt det. Og så springer vi igen rundt mellem de tre historier, der er skåret i stumper og stykker, inden vi til sidst i udsendelsen får en slags samling på trådene.

Hvorfor er det, at vi ikke kan følge de tre historier til dørs hver for sig? TV3 må være bange for, at vi slår væk fra stationen? Jeg kan ikke finde anden forklaring.

Fik du læst:

Fik du læst:

Mona Lisa Olsen: TV-reklamernes speakere snakker fjollet. Nærmest barnagtigt.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer