Mona Lisa: Sådan kan John Dillermand bli´ en go´ sang!

Mona Lisa Olsen

Danmarks Radio har et godt ry for at lave vedkommende og solide børneudsendelser.

Konkurrencen fra Disney og andre er hård; hjernerne skal lægges i blød og ligge der, indtil gode ideer er tryllet frem. En af disse ideer er John Dillermand. Han har en ekstrem lang gevækst, der derfor volder ham uendelige problemer.

Så mange, at der er kommet en hel serie ud af det.

Kan den være god?

Børnene synes åbenbart godt om John Dillermand, selv om mange voksne nok mener, det er noget underligt noget. Fremtrædende politikere og almindelige mennesker har ytret sig med modstand og oprørske holdninger. Det er ikke noget, man bør vise børn, hævdes det.

Men prøv lige å hør her, som de siger i radio og TV: Måske er det på tide at afmytologisere det mandlige avleredskab. Hvorfor kan det lem aldrig vises på film eller billeder?
Piger og kvinder og damer kan godt fremvises mere eller mindre halvnøgne; kvinders ydre fødekanal har været vist både her og der, uden de store katastrofer er indtrådt; derimod har vi aldrig set mandens, og hvis vi har, har det som regel været i trygge omgivelser.
Men det mandlige erigerede lem slipper vi for! Det må ikke vises under nogen omstændigheder!
Hvad er det med det der avleredskab? Det ser jo ud til, at alle pattedyrhanner er i besiddelse af noget sådant, så uden går livet i stå. Ganske enkelt.

Hvorfor er det så, at vi aldrig må vise det, ja, næsten heller ikke omtale det?
Der begår Ramasjang fra DR en genistreg ved at harmløsgøre det mandlige kønslem. Børnene griner, og sådan er det. Det betyder ikke, at lemmet herefter er på linje med andre kropsdele, for eksempel øret, men lad os slappe en smule af og sige de tre berømte ord: - Og hvad så?

Fik du læst:

Fik du læst:

Jens Carl Theodor Seistrup, hvordan er det at slå et andet menneske ihjel?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer