Mona Lisa: TV2s Badehotellet er meget populært. Men …

Mona Lisa Olsen

"Badehotellet" er en stor succes, fordi vi er mange, der følger med. Alligevel er der nogle sten i skoen, der ikke behøvede at være der.

Det er en god idé, der ligger til grund for "Badehotellet". Stig Thorsboe og Hanna Lundblad har skrevet serien, som kaldes en drama-komedie.

At lade handlingen foregå i det naturskønne nordjyske med udsigt til hav og klitter og sol og sommer er en gevinst. At den foregår for 80 år siden kan være interessant.

"Matador" foregik også deromkring. Men der er en markant forskel.

Forskellen ligger i skuespillernes karakterer, som de vises og føres frem på skærmen. Alle i "Matador" spiller seriøse roller, alle er her "rigtige" mennesker af kød og blod og især med følelser, der opfattes naturlige og virkelige. Forfatter og instruktør har formået at skabe en ægte, folkelig fortælling med drama, humor, realisme.

"Badehotellet" derimod er snarere en dilettantforestilling beregnet på at underholde og ikke så meget andet. Nogle af rollerne udfyldes autoritativt og professionelt, mens andre er det rene vrøvl. Weyse er en parodi på sig selv. Sådan ville et menneske aldrig te sig. Hans rolle gør, at man ikke kan tage "Badehotellet" alvorligt.

Birthe Neumann som Fru Fjeldsø

Og det er en skam. Havde Weyse været mindre fjollet og tåbelig, havde han måske været morsom og realistisk. Nu er han bare en pjatfigur.

Nogle af de andre roller er ikke helt i skabet, mens jeg gerne vil fremhæve Birthe Neumann og Bodil Jørgensen, der spiller deres roller med troværdighed. Det gælder forsåvidt også de fleste andre, især Lars Ranthe og Peter Hesse Overgaard, mens jeg synes, at pigerne i køkkenet af og til er lidt for ungpigelallende. I det hele taget er det omsiggribende fjolleri med til, at jeg ikke kan tage serien alvorligt.

TV2 forsøger selvfølgelig at gøre den underholdende og interessant og følelsesladet, men den når desværre ikke "Matador" til knæene.

Fjollerikken Weyse spilles af Jens Jacob Tychsen

Han overspiller i den grad

Fik du læst:

Fik du læst:

Havgassen: Skal man sige det, eller skal man ikke? Deltag i meningsmålingen i artiklen

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer