Motionsdag på Friskolen

Det er tidlig morgen, og solen skinner, og unge mennesker pakker mystiske ting ud på plænen ved Klitmøller Friskole og Børnehus. I hvert fald for et barn i børnehaven. Hun peger over mod dem og spørger forundret, hvad det nu er.

Det er HF Cold Hawaiis eventafvikling. Og SPAR Klitmøller har som sædvanlig sponseret noget, også til denne anledning. I dag drikkevarer og frugt.

Claus Jochumsen

HF Cold Hawaii, 2. årgang

– Claus, hvorfor laver I motionsdag på Klitmøller Friskole?

– For os er det eventafvikling. Vi øver sådan noget med HF-eleverne, og derfor er det en oplagt mulighed for os at komme her. Vi er jo med i mange ting i afviklingen af surfkonkurrencer. Vi har ikke prøvet endnu at have med skoleelever at gøre på denne måde. Så vi vil uden tvivl lære en del af friskolens elever!

– Skal det hele foregå udendørs?

– Næsten. Vi starter med opvarmning, så er der et stjerneløb med seks forskellige poster, og den ene post er inde i hallen, hvor der skal skydes med papirkugler.

– Det forekommer at være en god succes med HF Cold Hawaii-delen?

– Jo, det er det også. Men det kræver også en del for at tiltrække elever og gøre opmærksom på vores eksistens. Ikke alle i Danmark ved, hvad surf egentlig er. De ringer jo fra hele landet, og ikke alle er lige parate til at flytte to år til Nordvestjylland … Så, nu begynder eleverne at komme ud!

 

Nu dukker eleverne op og stiller sig klar. En af HFerne begynder at forklare dagens program. Og i begyndelsen følger eleverne godt med. Men da en drone stiger til vejrs, løfter alles hoveder sig - og opmærksomheden omkring det, HFeren er ved at sige, er med et slag forduftet.

– Jeg vidste godt, at den brummer noget, siger Claus med et smil. – Derfor dirigerede jeg den også væk fra pladsen. Den tager nogle gode billeder, som vi skal bruge til evalueringen.

En HFer prøver hornet af.
– Når det lyder, samles vi alle her!

Dagen går hurtigt. Egentlig skulle den have fundet sted den fredag, hvor efterårsferien på friskolen starter, men HFerne kunne ikke. Så man har byttet de to dage. Nu vil fredag den 11. oktober i stedet indeholde en projektdag.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer