Motorvejslogik for viderekomne

Politiet skulle have nyt EDB-system. I stedet for at købe et program i udlandet, der allerede fungerede, bestilte man et helt nyt program hos et dansk firma. Det måtte skrottes.
DSB skulle have nye IC3-tog. I stedet for at købe et velfungerende tog i udlandet, bestilte man et helt nyt tog hos et italiensk firma. Var det en god idé? Eller logisk?
Samme totale mangel på logik præger Holstebro-motorvejen. Læs bare videre!

Nu er der så smidt et par millioner til hovedvej 26 og 11, så de visse steder kan udbygges til tre-sporet

Holstebromotorvejen blev åbnet i 2018. Dermed er der motorvejskørsel helt fra Holstebro til Rom. Ikke? Det er det, vi thyboer har sat snuden op efter, ikke?

Lad os sige, at du kommer fra Thy og skal sydpå og drømmer lidt om, hvordan det kunne have været. Du kører glad og gerne til venstre i lyskrydset  nord for Holstebro og sænker først farten til 70, så til 80 og endelig til 130 og følger den meget fine motorvej mod syd - og tror, at du nu kan slappe af og køre hele vejen til Rom på motorvej.

Nej, nej, nej, det får du ikke lov til.

For syv kilometer nord for Herning ændrer motorvejen sig pludselig til den gamle motortrafikvej, og du må sætte hastigheden ned til 90 i timen, dem bag dig er lige ved at køre ind i dig, og foran dig kører fire lastbiler med 73 i timen. Dit adrenalin og blodtryk antager faretruende højder, for motortrafikvejen er ikke indrettet til overhalinger. Den går konstant i halvcirkler og er uoverskuelig. Du ser, at andre kaster sig ud i farlige overhalinger, og avisen vil snart fortælle om antallet af dræbte og sårede på netop denne del af motorvejen Holstebro-Rom.

Efter syv kilometers nervekørsel kan du endelig igen ånde befriet op, for nu er der atter motorvej, og du kan fortsætte med et mere roligt åndedræt glad over, at du overlevede.

Men hvorfor i alverden skal disse syv kilometer motortrafikvej ikke være motorvej ? Hvordan kan det dog være, at der skal ligge en motortrafikvej på syv kilometer på en 2.091 kilometer motorvejsstrækning?

Svaret er politikerlogik.

Du husker måske Farøbroen? Der bestemte Folketinget, at den skulle opføres som en halv motorvej og så senere udbygges til en hel, hvilket var normalt dengang. Det viste sig desværre også at være en 12% dyrere løsning samlet set samt, hvad der nok var det værste, kostede en hel del trafikdræbte på grund af, at motorvejen pludselig blev afbrudt af en motortrafikvej.

Burde denne artikel i virkeligheden være satire-rubriceret?

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Niels

Tjah – med tiden løser problemet sig nok. Hvis jeg kan forstå “motorvejslogik” hos tragikministeren, så får vi en ny STOR rundkørsel rundt om Herning. Al kørsel fra syd skal følge den nuværende motortrafikvej (rute 18), som får status af “nordgående motorvej” – al kørsel fra nord skal følge den nuværende Holstebromotorvej vest om Herning og så senere rute 15 syd om Herning indtil man igen rammer rute 18 og kan fortsætte ad den sydpå. VUPTI – så er Herning blevet “indmaden” i en motorvejsrundkørsel. Hvad så med lokaltrafikken til Gødstrup m.m. – det er en anden sag, som Herning kommune må tage sig af. 😉 😉