Nationalpark Thy i efteråret med sol og nul vind

Skovene i Thy er tilgængelige året rundt. I al slags vejr. Finder du et shelter, kan du afslutte din vandring, cykeltur eller løbetur med at indtage væske eller føde i tørvejr. I Årgab er der et excellent shelter med aktuelt to bord-bænkesæt

Årbjerg på Klitmøllervej

Ca. 100 meter inde i skoven ved Årbjerg er der opført et bålhus med bålplads og borde-bænke

Der er en mængde muligheder for gode, lange vandreture. Farer du vild, kan du håbe på, at der er mobilforbindelse, hvis solen ikke viser sig.

Nationalpark Thys formål

Nationalpark Thy skal bevare, styrke og udvikle den særlige klitnatur og de kulturhistoriske spor, der knytter sig til klitlandskabet, herunder styrke mulighederne for friluftsliv og særlige naturoplevelser i det store ufor-styrrede landskab, og styrke forskning, undervisning og formidling, samt støtte en bæredygtig udvikling i lokalsamfundet.

Friluftsmuligheder - Hvad kan man lave her

Skovlegepladsen ligger i en afstand af 50 meter fra P-pladsen ved Årbjerg, hvor det også er muligt at tage bussen til og fra Thisted. Ved P-pladen ligger et toilet uden vand. Pladsen ligger nærmest i en hulning i terrænet og er omgivet af skovbevoksede klitter. Her finder man gynger, rutsjebaner, klatrenet og svævebaner – alt sammen bygget i træ. Store stammer ligger på jorden og indbyder til balancegang eller et lille pusterum i legen. Ved borde og bænke under overdækkede træpavilloner kan man nyde den medbragte madpakke. En bålplads indbyder til grill og snobrød eller et hyggeligt lejrbål. Alle tiders sted for familien med børn.

Der er mange gode muligheder for traveture, korte som længere. En god og varieret natur sørger for, at du får oplevelser med hjem; oplevelser, der sammen med den friske luft og planteduft giver din hjerne en åndelig vitaminindsprøjtning.

Hvis du ikke tror på den, bør du selv tage derud og prøve! Men giv agt på cyklisterne! De er hurtige og lydløse, og enkelte kan finde på at cykle også på ikke-cykelstier.

Fra P-pladsen udgår der en mountainbikerute, som er udlagt i samarbejde med lokale mountainbikere. Ruten betegnes som middelsvær. Banen har et meget varieret forløb gennem både nåle- og løvskov samt op og ned af den gamle stenalderhavskrænt.

Der udgår flere vandreruter fra skovlegepladsen. Bl.a. en 8 km rundstrækning gennem Vilsbøl Plantage forbi badepladsen ved Nors Sø.

Der er opsat faste orienteringsposter i plantagen, og orienteringskort kan hentes:

De fleste stier er egnede til, at man kan gå ved siden af hinanden. Det giver gode muligheder for samtaler. Som bekendt er vandring den fornemste måde at bevæge sig på.
Måske tilrettelægger man turen sådan, at man havner i shelteret, der har åben bålplads. Her forefindes bord-bænkesæt, og her er der tag over. Hverken stikkende sol eller plaskende regn kan nå dig! PS. Hvidvinen er en Donna Luce fra SPAR Klitmøller! Så fik du lige en reklame! Men vinen er meget anbefalelsesværdig og anmeldt her på KlitPosten.dk og er som skabt til lige præcis shelteret på Årbjerg

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer