Nationalpark Thy midt i november lige ned til Vandet Sø

I Årgab på Klitmøllervej er der ikke bare skoven mod nord. Vandet Sø ligger lige syd for og har gode tilbud. Stien til p-pladsen er en anelse smal, så pas på og kør forsigtigt. Møder du en modkørende, kan det blive en lang og til tider krævende bakkørsel, du skal præstere. Vær sikker på, at du kan klare eventuelle nederlag i den forbindelse med dem, der ellers sidder i din bil

Årbjerg på Klitmøllervej

På den sydlige side af Klitmøllervej blev der i 2012 opført en udsigtsplatform på toppen af den høje kystskrænt ved Årbjerg. Herfra er der gode muligheder for at overvåge fuglelivet i den vestlige ende af søen. Drej ned mod søen fra Klitmøllervej ved 12.1 km mærket. Fra P-pladsen fører en lille sti til platformen og et lille opholdsområde med borde og bænke – alt udført i handicapvenlig udformning. Fra den samme P-plads fører en trappe ned til søbredden, hvor der også er borde og bænke, samt i sommerhalvåret en badebro, som bringer de badelystne ud over breddens stengrund til den fineste sandbund.

Der er ikke megen plads til to biler på det smalle spor

Der er plads til 25 biler. Mindst

Et fint udsigtspunkt

Udsigtsplatformen er skænket af logen Rotary Thisted

Der er minimum seks bord-bænkesæt

Trappen fører ned til vandet

Sejlads uden motor er tilladt overalt på søen, når blot man har lovlig adgang. Det har man altid fra statens arealer, samt hvis man har en aftale med en privat lodsejer. Det gælder dog ikke sejlads med sejl, som er henvist til den østlige afmærkede del af søen. Motorsejlads er kun tilladt for lodsejerne.

Fiskekort til lystfiskeri fra søens vestlige bred kan købes hos Naturstyrelsen Thy eller på Thy Turistbureau.

I dag er det tåget. Men på en solskinsdag kan man se langt

Farvel til en herlig plads, som ikke mange bruger

Nationalpark Thys formål

Nationalpark Thy skal bevare, styrke og udvikle den særlige klitnatur og de kulturhistoriske spor, der knytter sig til klitlandskabet, herunder styrke mulighederne for friluftsliv og særlige naturoplevelser i det store ufor-styrrede landskab, og styrke forskning, undervisning og formidling, samt støtte en bæredygtig udvikling i lokalsamfundet.

Fik du læst:

Fik du læst:

Kom nu frem med optimismen: Solen skinner altså! Himlen er blå altså!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer