Nu har de opdaget, at vi ældre drikker for meget

Så for pokker! Vi er opdaget. Vi er afsløret! Vi ældre gammelalkoholikere!

Den første uge af september er viet til de ældre. I hvert fald her på KlitPosten.dk. En blanding af muntre, sørgmodige, faktuelle indslag om det at være ældre, men ikke gammel. For det bøjes:

Ældre, ældst, gammel.


 

Køb kun meget mørke flasker! Så kan ingen se, hvor meget du har drukket.

Drik champagne, spumante eller cremant - det er det samme. Men finere end vin!

Vi tror altid, det er de unge, der drikker sig fra sans og samling. Det er også dem, der bare kører i spirituspåvirket tilstand.
Nu florerer rygterne, at det tværtimod er de ældre! En ung thybo fortæller, at han har set sine bedsteforældre i mere eller mindre beruset tilstand:
"… Det begynder allerede med morgenmaden. Til kaffen tager de sig lige en stiv sjus for i det hele taget at komme i gang. Til frokost drikker de en øl til maden, ovenpå en til, så de bedre kan sove til middag, og lige efter eftermiddagskaffen står den på hvidvin. Før aftensmaden smager de på rødvinen, under aftensmaden drikker de rødvin, og lige efter maden drikker de resten fra flasken. Til aftenkaffen ryger der en cognac eller to, og så sover de igen så godt, så godt …"

Den unge mand påstår, at han selv har set det. Verdens bedste argument. Ergo er det sådan med alle ældre mennesker.

Tag handsker på! Så kan de ikke nappe dit DNA

Står flasken fremme, så sørg for guds skyld for, at det er en dyr en

Men hov! Er det ikke langt over, hvad man må drikke i følge sundhedsstyrelsen?
Jo, det er det. Normalt må en voksen mand indtage 14 genstande uden nævneværdige sundhedsskader. Lad os antage, at hans bedsteforældre ligger på ca. det dobbelte. Hvis det kan gøre det.
De har altså sat 14 genstande i banken så at sige. Konfronterer man de ældre med dette faktum, er deres argument: Denne gæld skal naturligvis afvikles, og her kommer festerne ind i billedet. For er der bare to fester i måneden, kan man hurtigt få den sag ud af verden.

Det er en god idé at skjule indholdet i et neutralt hvidt plastikbæger

Hæld ikke for meget i glasset! Måske ryster du på hånden og spilder noget! Måske vil det se grådigt ud!

Spis nu brød til.

KlitPosten.dk har med vanlig ildhu og engagement undersøgt, hvad der er op og ned i denne sag. Vi har både lavet voxpop og foretaget individuelle interviews, og her er resultatet.
– A, hvor meget drikker du på en normal uge, altså en uden fester, rejser, ferier og den slags?
– Onsdag og lørdag drikker min kone og jeg et par glas vin til aftensmaden. Lørdag og søndag tager vi derudover en øl og en snaps til frokosten.

– FJ, hvor meget drikker du på en normal uge, altså en uden fester, rejser, ferier og den slags?
– Mandag, tirsdag og onsdag drikker vi slet ikke. De sidste fire dage prøver vi at holde os til 14 genstande sammenlagt. Som regel bliver det til fire pr. dag, altså 16. Min kære hustru drikker det samme, selv om hun er klar over, at det burde være det halve.
– Har I dårlig samvittighed?
– Nej, da, hvor vil du hen? Vi nyder et glas god vin og køber kun det bedste. De sidste år af vores liv skal have et skær af luksus. Nemlig.

– Hvad så, Peter, hvordan har du det med at drikke?
– Jeg vejede 108 kilo! Og nu, - nu har jeg tabt mig 22 kilo!
– Det er da godt nok imponerende! Nu er jeg ret sikker på, at læserne godt kunne tænke sig at høre din opskrift på at tabe sig.
– Det er faktisk ikke så meget motionen, selv om den også skal have sit. Næh, kostændringen, den har betydet det hele. Vin og øl blev sat på pause, uden at jeg dog er blevet fanatisk. Kosten betyder 80 procent.

Voxpoppen viser, at flertallet ikke mener, at ældre drikker mere end unge. For at få relevant viden spurgte vi kun ældre over 70.

I morgen undersøger Dennis noget mere grundigt og videnskabeligt, hvordan det står til med de ældres drikkeri. Er det så slemt, som det lyder? Eller er det i virkeligheden meget værre?

Fik du læst:

Fik du læst:

De frie Pensionisters vinsmagning

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer