Nu moderniseres søbadet på Thisted Kystvej

Søbadet på Thisted Kystvej blev anlagt i 1950´erne. Siden har det udviklet sig til at blive et badetrækplaster for byen. Nu er udbygningen og moderniseringen gået i gang

Det nye Søbad i droneperspektiv. Klik for >

I 1920’erne skabte kalkværksejer og købmand H.N.Thykier med flint og bleger en opfyldning i fjorden og anlagde en stor dejlig have; Thykiers have. I 1930’erne blev området doneret til Thisted Kommune, som etablerede en zoologisk have i området. I 1950’erne anlagde man Kystvejen og gennemskar derved den zoologiske have.

På det tidspunkt var badning ved at blive et udbredt fænomen i Danmark og Søbadet blev anlagt. Siden 1950’erne har Søbadet således været Thisteds foretrukne badested.

Søbadet er et yndet spot for lokale og besøgende udefra. Fremover vil der garanteret komme endnu flere. Klik for >

Søbadet, et punkt på Den Blå Løber, ligger ud til Limfjorden centralt i Thisted by. Den lille ‘halvø’, hvor søbadet ligger, danner en fremskudt græsplæne i vandet, som er meget velegnet til bade- og strandaktiviteter.

Når den rekreative rute møder Søbadet deler den sig op i to; den ene løber langs bygningskroppen langs Kystvejen, den anden inviterer til en smuk lille omvej langs vandet ind i anlægget. Ved hjælp af en opholdsrampe har man her mulighed for at komme helt ned til vandet, også med kørestol eller barnevogn.

Om sommeren er Søbadet et af Thisteds mest populære opholds- og mødesteder. Det er her, man mødes, bader, svømmer og hænger ud. Folk ligger side om side på græsset og bader fra den lille sandstrand. Ved strandområdet er vandet lavt og dermed børnevenligt.

I 2016 blev Thisted Vinterbaderforening etableret med det formål at varetage og fremme vinterbadning i Thisted Kommune. Foreningen er i stærk vækst og har nu mere end 100 aktive medlemmer.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer