Ny trend vækker røre

En ny tendens er under hastig opsejling. Det viser sig, at flere og flere fremmede mennesker indleder samtaler med hinanden, uanset at de slet ikke - som i overhovedet ikke - kender hinanden.

Jeg overhørte forleden en samtale i en kø i SPAR Klitmøller og blev både forundret og forbavset. En ældre dame tabte en mælkekarton, hvorefter en yngre herre med hestehale og kalot hurtigt samlede den op og sagde: Værsgo! Tak, svarede den pæne dame og smilede til ham: Det var overmåde venligt af dig at samle den op for mig! Du ved, iskias!

Hun tog sig til bagdelen og ømmede sig. Den yngre herre nikkede forstående og pegede på sit knæ: Jeg har lige fået konstateret slidgigt! I min alder! Det er da godt, at solen skinner!

Køen rykkede nærmere til kassen. De to helt fremmede mennesker blev ved med at småsnakke med hinanden om dit og dat, og det, at de fortsatte, føltes mere og mere pinligt. Tænk, at man bare snakker sammen, selv om man slet ikke kender hinanden!

I bussen på vej til Thisted satte en kvinde sig på et sæde, hvor der i forvejen sad en kvinde. De kendte heller ikke hinanden. Det var tydeligt. Ikke desto mindre indledte den ene kvinde straks en samtale, og inden bussen var nået til Øster Vandet, kendte de både hinandens navne og antal børn af begge køn, og jeg tænkte, at inden vi når til Skinnerup, har de vel også udvekslet data om deres mænd, herunder indkomst.

Det er en farlig tendens, vi ser her. I stedet for stille og roligt at passe sin mobil og se de seneste Facebookopslag, læse eventuelle SMSser eller endnu bedre snakke i samme med svigermor, begynder man gudhjælpemig at snakke med den totalt ukendte sidemand!

Jeg gad godt vide, hvad det ender med!!

Andre indlæg, du vil synes om (Tryk på headeren foroven for at få forsiden)

Lukket for kommentarer