Nyansat rengøringsmedhjælper med russisk speciale

Klitmøller Friskole går ind for rengøring på højt niveau. Man ansætter helst kun akademikere til at gøre rent.

Dobre Dien til Birgit, som hun hedder

Hun står lidt uskarp i modsætning til snakketøjet

KlitPostens udsendte rengøringsspecialist møder friskolens nye rengøringsmedhjælper, der er cand. mag. i russisk, på et toilet, hvor hun er ved at hælde sæbe i dens dertil indrettede sæbedispenser, og synes, han har set hende før.
– Anna og jeg gør rent her om formiddagen, mens Tove klarer eftermiddagen. Så har vi tingene på plads. Det har været nødvendigt, siger hun. – Altså i coronaperioden at afspritte og afvaske alle kontaktflader og gøre toiletterne rene midt på dagen …
– Nu, hvor alle børnene er i skole igen, ligner dagligdagen egentlig sig selv. Næsten. Vi har naturligvis den korrekte afstand mellem bordene og overholder i det hele taget alle de coronaregler, der gælder.
– Jeg synes, jeg har set dig før. Du ved meget af en rengøringsmedhjælper at være?
– Det er simpelthen på grund af det russiske. Jeg gjorde rent på Århus Kommunehospital, mens jeg læste russisk. På friskolen her forlanger man en høj uddannelse af dem, der gør rent.
– Så vejen til et godt rengøringsjob går over et russiskstudium?
– Det skulle jeg mene.

KlitPostens udsendte har selv læst polsk, besøgt både Polen, Baltikum og Rusland og kan derfor straks forstå koblingen mellem russisk og rengøring.
– Så ved du måske også, hvordan elevsituationen er til næste år?
– Det ser fint ud. Vi har i hvert fald > 60 elever der. Og så er der ansat en tysklærer, Kaj, og vi har fået Ida Marie i SFO, så på den front tegner det også godt.
– Vi mangler en generalforsamling! Den er både bøvlet og næsten umuligt at køre online, så vi håber på en udvidelse af forsamlingstallet. Men selv med 50 kan ikke alle børn være repræsenteret ved deres forældre.

Din udsendte takker for interviewet med rengøringsmedhjælperen med den imponerende viden, der knokler videre med rengøringsvogn og kost og vand og sæbe.

 

Humøret fejler njet

Hvad mon rengøringsvogn hedder på russisk?

Fik du læst:

Fik du læst:

Klitmøller Friskole har haft emneuge med vægten lagt på Klitmøllers historie

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer