Nyt fra Borger- og Handelsstands- foreningen

Formand Preben Holler er en glad mand

Hvad er skønnere end en ren strand og et par badetøfler?

image_pdf

Borger- og Handelsstandsforeningen i Klitmøller vil på næste generalforsamling argumentere for at dele sig i to.

– Det viser sig jo, siger formand Preben Holler, at mølboerne er delt i det vigtigste spørgsmål af alle, nemlig skal vi tiltrække flere turister, eller skal vi have Klitmøller som et slags levende frilandsmuseum? Hvad er så mere indlysende end det, vi allerede har talt meget om, nemlig at vi deler Borger- og Handelsstandsforeningen. Vi foreslår, at den kommende Borgerforening tager sig af naturen, at bevare status quo, at menneskeliggøre vort samfund, at sætte omsorg og kærlighed i højsædet, mens den kommende Handelsstandsforening går ind for flere turister, større omsætning, stigende velstand og økonomisk fremgang for hele byen.

– Men hvordan kan det ske?

– Vi har fået flere gode ideer! Den vigtigste er at opdele byen i en naturdel og en handelsdel. Coronakrisen har lært os, at der er altså meget, der kan lade sig gøre, når vi socialdemokrater tager fat. Forslaget her går ud på at dele byen, så alt, der ligger syd for Ørhagevej, skal være turist- og omsætningsminded, det være sig restauranter, købmand, camping- og andre overnatningsmuligheder, det vi skal leve af! Her er alle besøgende velkomne; her skal der være masser af p-pladser; her prøver vi at få dem til at hælde flere moneter ud af lommen til gavn og glæde for vores velstand og velfærd!

– Alt, der ligger nord for Ørhagevej, skal derimod være præget af menneskelighed, samvær, folkelig forståelse herunder bilfrie omgivelser, ingen p-pladser, og andre tiltag på miljøområdet, der vitterligt optager folk. Her må man kun komme til fods, vi ønsker en mindre forurening og meget mindre CO2. Sommerhusejere og turister og dagsbesøgende kan gå ture i reservatet, bade, ligge på stranden eller bare dase. Der er ingen virksomheder, restauranter eller andet, hvor de skal hive Visakortet frem. Det, der ligger nord for Ørhagevej, ligger jo også nord for Klitmøllervej, så på den måde er Nationalparken i realiteten på den rigtige side. Vi har med ét slag samtidig løst trafikkaosset om sommeren.

– Hvad med de forslag, der allerede er fremsat?

– Waveparken i Nystrup Camping er allerede på tegnebrættet, og vi agter i næste uge at påbegynde tegningen af andele til det nye wellnesshotel nede ved siden af Hummerhuset, naturligvis på den sydlige del af Ørhagevej.

– Hvad med Niels Juel?

– Vi laver en undtagelse. Rasmus får lov at fortsætte med restauranten; i al god lovgivning er der plads til afvigelser. Til gengæld bliver han pålagt kun at have fisk, der er fanget af fiskerne her eller i Hanstholm.

– Regner du med mølboernes opbakning?

– Naturligvis! Alle undersøgelser, alle spørgeskemaer viser entydigt de to retninger hos mølboerne: Enten vil man en omsætningsfremgang med flere turister, der lægger flere penge, eller også ønsker man at bevare vort naturparadis med plads til at trække vejret. Du kan ikke finde en mølbo, der ønsker begge dele på én gang! Sådan er det!

Ørhagevej, syd til venstre, nord til højre

Her bygger kommunen en betonmur op mod nord, så det bliver umuligt at komme ind i naturreservatet i bil

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer