Ølbrød er ikke øllebrød på Restaurant Bryggen

Restaurant Bryggen - anno 2019 - ligger godt

… lige ned til lystbådehavnen

Restaurant Bryggen har i følge deres hjemmeside to i front: Mads og Sisse, der mødte hinanden i Stavanger i Norge.
– Han arbejdede som kok og havde gjort det i 12 år, var på kokkelandsholdet i Norge, og vi blev enige om at flytte til Thisted for at overtage Restaurant Bryggen sidste år. Jeg er selv herfra, siger Sisse. Hun oplyser, at der er ansat to kokke på Bryggen, og de kommer begge fra Norge, samt en elev, der er dansker.
– Vi sætter en ære i at lave mad fra bunden, proklamerer hun stolt.
Med respekt for råvarer, bæredygtighed og mangfoldighed, som der står på hjemmesiden.

Det må vi efterprøve.
Min ledsager og undertegnede ankom præcis klokken 19 på bestillingstidspunktet, men der var ikke plads. Lokalerne var fyldt med sultne og glade gæster, så vi måtte vente 10 minutter på at komme til fadet.
En venlig servitrice tog mod vores bestilling og gjorde opmærksom på, at to forretter, ølbrød, var for meget. Vi kunne nøjes med den ene og dele den og så se, om det var nok.
Det var det.

Hjemmebrygget ale

Restaurant Bryggens øl-brød bagt med elementer fra øllet

Hovedretten var pandestegt havkat – skorsonnerod – løgcreme – ramsløg – æblesmørsovs, ikke for meget, ikke for lidt, men lige tilpas. Det var ren nydelse at spise denne ret. Velsmagende på den måde, at hver enkelt element i maden kunne smages. De 155,-, havkatten koster, er givet godt ud. I og for sig kunne den sagtens tåle en højere pris, men her skal ikke gives gode råd om sådan noget.

Havkat

Citrontærte

Til dessert valgte jeg citrontærten. Måske manglede marengssmagen, det var svært at finde marengsen, den sad ikke helt i skabet, men smagen var der - igen - intet at pege fingre ad. Det var også en nydelse at fortære denne ret.

En smule irritation opstod over uskikken med at skulle tage stilling til drikkepenge på betalingsterminalen. Det beløb, vi betaler for mad og service, er vel det, den har kostet. Vi giver jo heller ikke drikkepenge andre steder, hverken i Super-Brugsen eller hos mekanikeren eller i isboden. Lad os få det uvæsen afskaffet og erstattet af regulære, åbne priser. Det var vel det, der skete, da man i tresserne dengang fik ordnede forhold, så regningen derefter kom til at indeholde tjenerens del. Drikkepenge er uværdige for både giver og modtager. Læg dog ekstra procenter på priserne i stedet!

Maden og serveringen er i top på Restaurant Bryggen. Priserne er meget rimelige på grænsen til det billige. Så god mad forventer man ikke til de priser.

Fik du læst:

Fik du læst:

En stjernestund

Andre indlæg, du vil synes om:

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Graversen
26. juni 2020 7.33

Tjah – drikkepenge eller ikke drikke penge – det er et dilemma for mange danskere (nordmænd og svenskere). Når man kommer syd for den dansk/tyske grænse, så er det en naturlig ting. “Man giver drikkepenge, hvis den service man har fået, er udover hvad man forventede” – det er holdningen syd for “rugbrødsgrænsen”. I mange lande bliver der kigget skævt til de nordboere, der ikke giver drikkepenge. Personligt tager jeg det afslappet – har jeg fået en ordentlig betjening (frisør, taxachauffør, tankpasseren (der hvor de stadig er og arbejder) og ikke mindst hotelpersonalet. I de fleste (ellers civiliserede) lande er drikkepenge en beregnet del af servicepersonalets løn – og den er ikke høj.
Ligesom korruptionen har vundet indpas visse steder i det offentlige Danmark, så må vi nok også revurdere holdningen til drikkepenge. 😉

Lene Kristensen
26. juni 2020 9.05

Drikkepenge er for mig ikke en pris oveni beløbet maden har kostet, men en anerkendelse af den service som personalet har ydet, madens kvalitet og rammerne på stedet.
Drikkepengene gives her fuldt ud til personalet, til deling og ind går ikke i driften

Jonas J.
26. juni 2020 12.18

Kære Lene! Hvorfor skal lige netop tjenere have drikkepenge, for at levere en god service, når mekanikkere eller matas ansatte eller tømmere ikke skal have?