Om at føle sig ensom (2)

Ifølge Ældre Sagen føler 50.000 ældre over 65 år sig ensomme. Omsat til almindelig snak betyder det, at der er alt for mange, der føler sig isolerede, som går rundt og er alene, som måske kan kalde sig udstødte eller i hvert fald forbigåede og under alle omstændigheder ikke er en del af det almindelige, sociale fællesskab.

KlitPosten.dk vil gerne kaste lys over et af de tabuemner, vi sjældent hører om.

H beretter:
Ja, det var hårdt at miste min kone, hun var førtidspensionist, og havde en masse forskellige sygdomme, som hun levede nogenlunde med i alle de år, vi var sammen. De sidste 6 år, Kisser levede, havde jeg chaufførjob, og hun var tit med ude at køre, ca 150 dage om året.

Jeg har en chef der godt kunne finde på at ringe mig op og sige, at jeg skulle ringe hjem og få hende til at pakke en taske og vores pas, for der var en udlandstur. Aftalen var sådan, at han betalte for hotel og morgenmad, vi betalte så resten af det mad, vi vil have på turen. hvis den strakte sig over mere end et døgn. Fik ca 4-5 ture om året, en slags gulerød mod det trivielle danske landskab, som er så smukt, som noget kan være.

Jo den ryg har jeg ikke været heldig med, men smerterne er dog ikke konstante. Har haft perioder med næsten ingen smerter og har en lige nu til nogle perioder med så stærke smerter, at de har taget bevidstheden, den ene gang kostede det en brækket fod, da jeg besvimede og fik foden i klemme ved soklen til et indbygget skab; man skal da passe gevaldig på hele tiden. Og har nok været alle behandlingsmulighederne igennem. Har også fået mange gode råd, til hvordan de mente, jeg skulle undgå smerter. Et af de gode råd var : At jeg bare måtte lære at leve med det.  For...... har jeg andre muligheder? Samme person var så flink at jage mig ud i arbejde, tungt arbejde, så jeg kunne sygemelde mig.

At have børnebørn og oldebarn er et bevis på at jeg ikke kvalte børnene, når de var kropumulige og havde drevet en til vandvid med alle deres numre, som jeg sikkert også har drevet mine forældre til vandvid med! Hi hi!

Jeg nyder livet, som det er, hvert et minut, vil ikke vente til jeg er færdig på arbejdsmarkedet om 7 år. Nyder også mit arbejde. Jeg kommer rundt i det meste af landet og møder mange søde mennesker hver dag og ser det skiftende vejr og de skiftende årstider. Jeg kører med meget forskellig gods i forskellige biler dog mest i en WV Caddy, hvor der lige kan være en palle bag i. Nogle gange er det kun et stykke papir, jeg skal køre med; Kører  for mange forskellige kunder. Kender ikke min arbejdsdag, før den er omme, det kan være fra en til 30 timer. Oftest er den på syv til ti timer.

Kender ensomhed kun alt for godt. Har selv været det igennem. Det er frygtelig at stå der helt alene, når gæsterne kommer, og når de så er gået, er der bare helt stille. Har tit tænk hvorfor? For jeg kom aldrig længere med at tænke, for hvem skulle jeg stille det spørgsmål til, der var jo ikke andre end mig! At råbe ud i natten vil heller ikke kunne hjælpe, det vil kun give sure naboer, når jeg ikke kunne sove kl. lort om natten.
Venner siger, at de forstår mig. og så snakker vi om deres arbejde, og hvad de er blevet budt af sure jobs på deres arbejdsplads. Sidder bare og snakker. Jeg hører ikke, hvad de siger; har bare lyst til at snakke om alle de gode timer, jeg havde sammen med min kone igennem 18 år, tænker tilbage på alle de sjove påfund, hun og jeg havde. Ja, pludselig rejser de sig og skal hjem, når jeg snakker om det. Det, de kunne sige om min livsledsager gennem 18 år, var, nej hende skulle jeg se at glemme og så komme videre ! ! ! Det er trods alt 8 år siden, hun døde, mener de.
Nu er jeg blevet indadvendt og ensom.Hægtet af samfundet. Gider ikke tigge om nåde og barmhjertighed. Vil bare have fred til at være til ! 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer