Om at slå to fluer med samme smæk!

 

Per Skovmose, medlem af de Konservative, mener, at det nu er tiden til at at tage en stor politisk beslutning og dermed påvise, at de konservative ikke altid er så konservative. Han vil simpelthen slå to fluer med samme smæk.
– Thy taber terræn!
– Kan du uddybe?
– Jeg kender til holmboernes utilfredshed for at nævne et de områder, hvor det går tilbage. Det er jo rigtigt, at Hanstholm engang var en blomstrende kommune, hvor alle indbyggerne nød fællesskabet og fremdriften og kommunalbestyrelsens måde at tackle ting på. En byggetilladelse var sjældent et problem, og ville man starte egen virksomhed, manglede der ikke hjælp fra kommunen. Det blev landskendt som "Hanstholmmodellen". Fra 2007, hvor Thisted tog over, er det kun gået tilbage for byen. For eksempel har vi stadig ikke noget lægehus, selv om de lover og lover. Vi har ingen Falckstation. Vi har ingen politistation. Flyvepladsen er nedlagt. Ingen togforbindelse til Thisted og Struer. Intet sygehus. Ingen gågade. Ingen motorvej. Intet fængsel. Intet gymnasium. Kommunen må ikke engang feje gangene i vores center!
– Javel, vi får en lidt større havn. Men det er stadigvæk kun et lille bølgeskvulp på såret!
– Men det er generelt skidt med Thy. For befolkningstallet går kun nedad, fra næsten 50.000 til nu 43.000. Og kurven fortsætter, hvis vi ikke gør noget. Havbadet i Vorupør skulle trække flere turister, men det trækker kun sand. Letbane er der ikke noget af. Efterskoler lukker. Større virksomheder flytter til udlandet. Hvornår etablerer Lego eller Danfoss en afdeling her? Hvornår bliver Moderniseringsstyrelsen flyttet til Thy? Og - næsten det værste - Thisteds  divisionshold trænger til at komme i Superligaen!
– Det var den ene flue?
– Den anden er, at vi hos de konservative grundlæggende faktisk også synes, at det er synd for Hans Kongelige Højhed, Kronprins Frederik, at han ikke for længst er blevet konge. Han bliver jo ikke yngre! Hvad ligner det, at moderen bare sidder der år efter år og regerer? Ved hun ikke, der er noget, der hedder Ældre Sagen?
– Her kommer så smækket, hvor begge fluer klaskes. Der skal ske noget virkeligt alvorligt, for at Thy igen kan få den fortjente plads, vi havde før i tiden.  Og: Hans Kongelige Højhed mangler en praktikplads! Enhver, der skal i nyt job, har behov for at prøve sine noder og unoder af, og det gælder naturligvis også en konge. Han skal lære. Lære at begå sig. Lære at holde taler. Der er altså meget nyt i et nyt job! Jeg mener også at vide, at lønnen i praktikperioden er steget på det seneste, så den side af sagen er i orden. Samtidig mangler vi en kendt og elsket personlighed til at lede og forlige os borgerlige her i Thisted og dermed sikre hele Thy fremgang, ikke kun evig og altid Klitmøller.
– Så … Vi konservative vil simpelthen ændre Thys status, så det bliver et kongerige. Vi tilbyder Hans Kongelige Højhed den ledige stilling som konge af Thy. Ta´ den, mor!
– Men, nu spørger jeg måske lidt dumt, men hvad med grundloven, hvad med den danske stat? Det rejser unægteligt mange spørgsmål …
– Unge mand! Du har meget at lære endnu! Thy skal naturligvis have samme status som Grønland og Færøerne. Selvstændighed med samme tilskudsmuligheder. Det betyder, at vi blot fortsætter som hidtil.
– Kong Frederik den 10. får det gamle rådhus i Thisted Centrum at bo i med den skønne udsigt ned over det smukke nationalparkgrønne JP Jacobsen-center, hvor dronning Mary kan shoppe, og han skal regere sammen med Thytinget, der skal erstatte den gamle kommunalbestyrelse. Her vil vi træffe alle love og bestemmelser, der kommer til at gælde i Thy. Vi vil have fri hastighed, motorvej fra Holstebro til Ålborg via Thisted, lufthavnen genåbnet og - egne fiskekvoter naturligvis efter aftale med Løkkefonden. Eller hvem det nu er, der har med det at gøre.
– Hvad med forsvaret?
– Hvis der kommer ydre fjender, hippier og den slags, til Thy, vil vi drage nytte af historien. Vi har tidligere kunnet forsvare os, da vi var teutonere, og jeg kan hurtigt få fat i et par fiskere, der måler fire meter over skulderen, og vi har en masse jernstænger.
– Kroningen skal foregå på Store Torv, hvor Hans kongelige Højhed skal stå oppe på altanen, øh, hvis der er sådan en …

Jo, jo, Per, - der er sandelig altan!

Per Skovmose klør sig lidt i nakken.

– … og lade sig hylde. Morsingboerne vil stå i kø for at blive thyboer. Vi vil kunne se masser af gæve flytninge, der kommer til os, ja. Men det er ikke noget problem, så længe de kan bestå Thy-testen. Endelig har vi jo Oddesundbroen som grænsepost, hvis der kommer alt for mange. Havde du flere spørgsmål?

Det har jeg ikke, men KlitPosten.dk har helt eksklusivt fået et interview med Hans kongelige Højhed, Kronprins Frederik, som svarer på Per Skovmoses henvendelse.

[bws_pdfprint display="pdf,print"]

Thy er ikke bare en sten i havet …

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer