Om at tro eller ej (Barbara Best)

Barbara bor i Klitmøller

I en serie artikler udtaler forskellige personer sig om deres religiøse tro eller ikke-tro. Hvor nuanceret ser vi på det religiøse? Hvor stor en rolle spiller det for os?

Barbara Best

Barbara Best har en stærk tro:

– Den har ikke ændret sig! Jesus Kristus er mit fundament! Det vil aldrig ændre sig, så kan de slå mig ihjel! Fordi han bor inde i mig.

– Jeg er vokset på som katolik, og det har kedet mig så meget. Da jeg var 16, vendte jeg ryggen til det, til hykleri og alt det. Det var ikke noget for mig. Men så kom Jesus til mig! Jeg kan mærke en forandring ikke blot i mit eget liv, men også for andre, når jeg begynder at bede for dem. Gud ved, hvad vi har brug for.

– Så det er ikke jordisk gods, som du jo også har sagt farvel til?

– Du kan se, at jeg har det godt. Han sørger for mig, og det er noget, han har lært mig.

– Hvorfor bo her i Klitmøller?

– Jeg har boet og rejst mange forskellige steder, og det blev jeg så træt af, og så viste Jesus mig præcis … Klitmøller! Jeg læste i biblen om formiddagen om et værelse: De vil bringe dig til dit bosted. Du skal bo i værelse nummer 4! Så bad jeg for det, selv om jeg syntes, det lød skørt! Om eftermiddagen mødte jeg tilfældigt en belgisk sanggruppe, der skulle synge i Klitmøller, og jeg tog derned og fik en lejlighed hos Lene her på den gamle campingplads. Lejligheden havde nummer 4!!

– Så nu bor jeg i Klitmøller! Her vil jeg blive altid!

– Kan du aldrig blive vred, rasende, gal i skralden og skælde ud?

– Jeg havde en nedtrykt veninde, jeg forsøgte at hjælpe og brugte meget tid på. Jeg støttede hende meget og var hos hende ret tit.

– Jeg begyndte at blive stresset, mine nerver var helt i uorden, og da hun pludselig ringede, mens jeg stod i en forretning, om, hvornår jeg kom, måtte jeg sige stop. Jeg kan ikke lige nu, sagde jeg, fordi jeg kunne tydeligt mærke, at her gik min grænse. Man skal respektere andres grænser, men sandelig også sine egne.

– Du bor alene. Kan du ikke føle ensomhed en gang imellem? Savne en, man kan komme hjem og snakke med?

– Jeg er aldrig ensom. Jeg har jo Jesus! Jeg har jo mange kontakter! Venner! Jeg nyder faktisk at komme hjem og have fred.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer