Om at være coronaturist i sin egen kommune (3)

Corona giver os mulighed for at udforske egen kommune. Så vi leger turister!

Et dejligt stykke natur lige syd for banegården …

… ligger velplejet og venter …

Søndre Kirkegård i Thisted mellem banegården og kystvejen blev taget i brug i 1857, og i 1870 blev Søndre Kapel bygget, hvor de fleste begravelseshøjtideligheder foregik fra. I dag bruges Søndre Kapel som redskabsrum. Den seneste begravelse blev foretaget i 1995, og siden 1992 har man ikke kunnet erhverve nye gravsteder.

Det er et natursted, et frirum med flot udsigt over fjorden og en masse græsarealer.
Så langt så godt. Men kunne der ikke være et par bord-bænkesæt på pladsen? Eller i det mindste lidt flere end bare to bænke? At det er en nedlagt kirkegård, skal naturligvis respekteres, men det er vel næppe særlig slemt at sætte et par bord-bænkesæt op gerne helt ude i periferien eller nede ved stien med udsigt over fjorden, ligesom det heller ikke var så slemt at indrette det gamle kapel som redskabsrum. Området er et aktiv for Thisted.
Her er ro og fred, fuglekvidder og højt til loftet. Det kunne være dejligt, hvis man måtte have lov at sidde lidt flere steder måske endda ved et bord-bænkesæt og spise sin medbragte mad! Affaldscontaineren eller altså skraldespanden finder man efter nogen tids søgen. Den står i den vestlige ende på stien inde ved de mørke træer. Den skæmmer i hvert fald ikke området, så godt som den er skjult. Der står også en i nærheden af redskabsrummet.

Men stop nu lige engang! Læs, hvad der er i vente:

Kirkegårdsleder Mikael F. Kristensen fra Thisted Kirkegård meddeler nemlig:

– Jeg er i øjeblikket ved at udarbejde en udviklingsplan for kirkegården og i den er det tænkt på bord/bænkepladser, så de er på vej.

Dejligt og fint! Så mangler kommunens park-og-vej-folk blot at tynde lidt ud i træerne ned mod fjorden, så udsigten bliver perfekt!

 

… på besøgende. Her er står en bænk …

… og en skraldespand gemt godt væk på den mørke sti

Kapellet er Thisteds flotteste redskabsrum

Fik du læst:

Fik du læst:

Om at være coronaturist i sin egen kommune (1)

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer