OM netavisen

Vil du være følger på Den thyske Netavis? Er du på Facebook, bedes du klikke på Facebook-logoet i menulinjen.
Er du ikke på Facebook, bedes du klikke på hjertet i menulinjen. Det er linket til Bloglovin´, hvor du også får besked, hver gang en ny artikel offentliggøres.
Brevet er mail til redaktionen. et er en google-søgefunktion med Startpage, hvor du kan søge mere privat. Pilen er Youtube-videoer fra os.
Klikker du på navnebåndet får du alle artikler!


Netavisen udkommer med ét indslag hver dag, 365 dage om året, med udgangspunkt i Thy og ud i Universet og retur med et skær af humor og positiv tilgang og fokus på ordentligt dansk med en del fantasi. En hel del! For eksempel må du ikke blive overrasket, hvis du opdager, at der kan være medarbejdere, der selv lever i en fantasiverden! Udgifterne søges dækket af sponsorater, annoncer og frivillige bidrag, der kan dæmpe trangen til Google-annoncerne! Og kun digitalt.  Til gengæld får du video- og lydoptagelser samt links til andre hjemme- og informationssider.

Formålet er at fremstille tekster og andre indslag til information og underholdning skrevet på varieret dansk så vidt muligt uden engelske ord, på trods af at vi jo ved, at engelsk er meget finere end dansk. Hvad er grunden ellers til, at der bruges så mange engelske ord i dansk?
Der er mennesker, der mener, at humor er det eneste, der adskiller os fra dyrene. Lad os mindes salig Holberg:

"… Hver Mand, som med Kløgt gik i Lærdom til Bund,
Latin paa Papiret kun malte,
med Fruerne Fransk, og Tydsk med sin Hund
og Dansk med sin Tjener han talte.
Vel føres fra fremmede Lande herhid
ret meget, hvorved vi oplives,
men Latter, saa sund som ved Holbergs Vid,
kan ikke med Posten forskrives.
Han lærte de Danske, at Dansken er fød
at tale med Fædrenes Tunge,
thi hjemmebrygt var jo den herlige Mjød,
som styrkede Hjerte og Lunge. …"

Øverst er en menu:

FORSIDEN viser dagens aktuelle indslag, så du hurtigt kan få det læst. Det er også den, du rammer, når du taster enten KlitPosten.dk eller THYposten.dk. Fra et vilkårligt sted overalt i netavisen får du denne forside ved at klikke på logoet med de to navne. Er du på forsiden, kan du klikke på bjælken lige under og få en liste over de seneste 99 indslag. Under bjælken er der en søgefunktion og de tre mest læste den seneste uge. Nogle sprogligt sjove fotos og nogle faktatal.

Indslagene er almindelige journalistreportager fra den lokale dagligdag, som også indeholder  Sidste! (= hurtigere end papiravisen), reklame, info og anmeldelser, herunder noveller, samt historier. De er overvejende sandfærdige undtaget historierneSvarer til artikler i enhver ugeavis. De er tro mod oplægget, hvad enten det nu er et interview eller en omtale eller reportage fra en begivenhed. Alt vil dog naturligvis være farvet af den, der er tasteansvarlig. DEBAT er holdninger, visioner og samfundsrelaterede overvejelser fra andre Thy-personer. SATIRE er derimod mest løgn. Den mest sande form for falske nyheder hedder Fupnyt. Noget, vi finder på ved at rode rundt i fantasien. Er der ikke signatur på, er de skrevet af chefredaktøren og i udgangspunktet pålidelige og seriøse. Der kan dog være faldet en klat humor ned i tastaturet. I så fald er de tydeligt markeret "Fupnyt" eller "Satire". Undtaget 1. april. Er der signatur på, som Dennis, Havgassen, Mona Lisa eller Sigurd, skal du nok ikke helt regne med indholdet. De ansatte skribenter er indimellem en smule luftige og højtsvævende og ikke med begge ben på jorden. Ikke altid, i hvert fald.
ORDBUTIK er netavisen og forlaget Ordfatters onlineshop. Undskyld det engelske udtryk, men så forstår du, hvad det drejer sig om. Her kan du købe ikke alene bøger, noveller, tekster og få dem downloadet straks efter betaling, men også donere beløb til os eller købe andre fysiske varer og betale med dit kreditkort med den for netbutikker sædvanlige sikkerhed. 
Til sidst er der OM , der giver dig nyttig viden om menuer og historien bag bloggen. KONTAKT giver dig en formular til netavisen.
Til enkelte indslag er der video. FUSION fortæller om baggrunden for slægtsskabet mellem KlitPosten.dk og THYposten.dk.


Du finder SPONSORER med logo og links til deres respektive hjemmesider. De støtter os, og derfor er netavisens anbefaling, at du også støtter dem.  Interesseret i annoncer eller sponsorat? I øvrigt ellers melde dig som bidragyder til bloggen ved at sponsere fra så lidt som en flad tier.

Vi anmelder gerne forretninger, virksomheder og butikker mod et mindre honorar. Til gengæld hiver vi det positive frem. Den slags artikler er reklame, og det fremgår tydeligt. Skriv eller ring, hvis du er interesseret. Vores restaurantartikler har været meget læst og har givet god reklame. Men det koster som skrevet.

Under hver artikel har du en mulighed for at kommentere i op til 21 dage efter. Udnyt den! Husk: Du skal behandle andre bedre, end du selv forventer at blive behandlet! På den måde bliver verden et bedre sted!

Allernederst har vi footeren, altså foden med Annoncører, KONTAKT og OM (denne tekst). 

Klik og læs om cookies-politik (obligatorisk iflg. EU).

For øjeblikket ligger der Google-reklamer på bloggen.

God fornøjelse!
Venlig hilsen
Den ansvarlige for KlitPosten.dk og THYposten.dk
Finn Wilkens
4040 1447

Her kan du læse om baggrunden for netavisen

Artikler uden forfatternavn eller journalistangivelse er altid skrevet af eller leveret gennem chefredaktøren og skal betragtes som seriøse, dog ofte med et strejf af humor

Artikler
Radio & TV
Historier
Ordbutik
Noveller
Satire
Fupnyt
Sidste
Info
Debat
Video
Erhvervsartikler
Anmeldelser

 

Den thyske netavis bringer artikler, du med garanti ikke vil kunne læse andre steder - ikke kun fordi de ikke indeholder stavefejl eller engelske ord …

Centralkomiteen på KlitPosten.dk og THYposten.dk

Dennis Defekt

Kværulantjournalist

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten. Han påstår, at han i virkeligheden slet ikke eksisterer.

Send mail til Dennis

Mona Lisa Olsen

Radio-TVanmelder

Mona Lisa, der er 514 år og den ældste i redaktionen, anmelder radio- og TV-udsendelser. Hun ligger naturligvis under for projektet med at benytte danske ord og ikke engelske eller amerikanske.
Hun mødte en italiener, der hed Leonardo, på Stalden i Klitmøller. Han kunne ikke greje hendes smil. Hendes fyr, der var surfer, sagde, at hun skulle vælge mellem ham og Leonardo og slog sit surfboard ned i jorden. Hun trak på skulderen.

Send mail til Mona Lisa

Hanne Havgasse

Mikronyheder

Hanne Havgasse er  journalist med speciale i fruentimmerstof. Hun kommer fra en lovende skuespillerkarriere, men så kun hulhed og tomhed alle vegne. Hun er både feminist og maskulinist og forsvarer begge køns ret til at være her.
Hun er berygtet for sit temperament, så pas på med at modsige hende!

Send mail til Hanne

Sigurd Zweistein

Gerontologredaktør

Sigurd, der er 142 år, har dermed al den erfaring, der er nødvendig, når to medier på denne måde skal samarbejde. Det er relativt simpelt, fastslår han, idet min alder er et plus og en fordel - relativt set.

Sigurd har mange kompetencer; håndskriften er dog ikke en af dem. Han erklærer, at han sagtens kan lære at betjene en datamat.

Send mail til gerontologredaktøren

Finn Wilkens

Ansvarshavende Chefredaktør

KlitPosten.dk og THYposten.dk udgør tilsammen en thysk netavis, der både peger indad mod thyboerne og udad mod verden, og som er formuleret i et uhyre gammeldags sprog uden stavefejl og klicheer og floskler og smarte engelske ord.
Kig selv ind og se, om dette sindssygt fucking headshaking boomereksperiment lykkes! Der er altid planlagt og datolagt et antal indslag, herunder chefredaktørens sidste indslag. Han er oppe i alder, og man ved aldrig! Får du medelelse om hans (alt for tidlige) død, skal du holde øje med hans allersidste artikel, som er hans egen nekrolog.

På den måde kan hans gravskrift afleveres med et lille smil og være slutpunktummet for KlitPosten.dk og THYposten.dk. Det har moret ham at lave netavisen og givet pensionistlivet farve og rødvin.

Send mail til Chefredaktøren

Lukket for kommentarer