Oversete mikronyheder, i dag om hverdagskunst

Hanne Havgasse er nyansat journalist med speciale i fruentimmerstof. Hun kommer fra en lovende skuespillerkarriere, men så kun hulhed og tomhed alle vegne. Hun er både feminist og maskulinist og forsvarer begge køns ret til at være her.
Hun er berygtet for sit temperament, så pas på med at modsige hende!

Kære læser! Måske er du også indimellem træt af de store nyheder? USA, Putin, EU, Kina - gennem eksperternes briller oplever vi den store verden. KlitPosten.dk vil bringe alternative komplet uinteressante og meget små og trivielle nyheder. Hanne Havgasse tager os med ud i dette mikrokosmos.


Hvad i alverden ligger smidt der på fortovet midt i Thisteds centrum? En gammel, udslidt sofa i to dele! Man tror i første omgang, at et par vanartede knægte i ubestemmelig alder bare har losset den ud og smidt den, hvor det var mest belejligt. De har ikke haft energien og viljen til at køre på genbrugspladsen, hvor der ellers er både plads og hjerterum til den slags affald.
Et vidne har set et par yngre mennesker, der kom slæbende med sofaen, så på den måde ved jeg, hvor de kommer fra. Jeg opsøger dem, da de bor tæt ved og med al min kvindelige ynde og autoritet spørger jeg de to, som helst vil være anonyme:
– Sig mig engang, har I lige smidt den gamle sofa der midt på fortovet?
Først vil de hverken sige bu eller bæ, men så rømmer Knold sig:
– Jo, det er rigtigt nok. Men det er slet ikke, som du tror. Du tror, vi har smidt det der for at komme af med det, fordi vi ikke gider køre på genbrugspladsen. Sådan forholder det sig ikke. Næh, vi er kunstnere, der har et formål: Vi protesterer mod nutidens frådsmentalitet: Smid væk og køb nyt! Derfor er vi langsomt ved at udskifte vores egen ringe bolig med gamle møbler til lidt nyere for at kunne lave denne happening.
– Ja, bryder Tot ind, – faktisk var vi ved at gå i ølstrejke, altså annoncere, at vi ikke ville drikke øl længere, før verden - eller i hvert fald store dele af Thisted - holdt op med at smide væk og købe nyt. Men det ville nok ikke have lige så stor effekt!

Så hold øje med, om der sker andre happenings i byen! Det er altsammen et led i kunstneriske udfoldelser mod forbrugersamfundet og vores køb-nyt-og-smid-gammelt-væk!

Fik du læst:

Fik du læst:

Reklame med humor

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer