På besøg i Røde Kors´ Café Hjerterum en solskinsdag

Røde Kors´ klub har lige modtaget Thisted Kommunes Integrationspris. Men hvad laver de egentlig hver torsdag eftermiddag?

Ole fisker efter de gode svar i integrationsarbejdet …

… og spejder efter de gode integrationsløsninger

Cafe Hjerterum hjælper med almindelige dagligdags håndsrækninger; en særlig indsats for at inkludere indvandrere og flygtninge, mener Integrationsrådet og Thisted Kommune. Formand for klubben er Ole Krogh:

– Til lykke med Integrationsprisen, Ole!

– Tak, tak. Jeg blev meget glad over den anerkendelse, der ligger i kommunens pris. Jeg har fået en hilsen fra Anders Ladekarl og fra Røde Kors´ præsident, Sven Bak-Jensen.

– Vi startede denne café i november 2016 efter de store flygtningestrømme. Vi er nogle frivillige dengang, og siden er der kommet andre til. Ejgil fra Røde Kors Thisted Afdeling kom og tilbød os disse lokaler hernede bag Røde Korsbutikken. Vi blev enige om, at den skulle hedde Café Hjerterum.

– Allerede dengang fastsatte vi torsdag som den dag, vi ville mødes med dem, der havde behov for en eller anden hjælp. Fra 14 til 17. Der er folk fra Syrien, Somalia, Thailand, Rumænien, ja, fra flere steder.
– Mange har brug for hjælp til at skrive en ansøgning, udfylde kørekortsansøgninger for eksempel, ansøgning i forbindelse med et arbejde eller optagelse på uddannelse. Lektiehjælp er næsten obligatorisk.

Der er mødt en otte stykker frem, men flere er gået. De skulle hente børn i børnehave. Ole sidder som nummer tre fra højre

Yasmin kommer fra Somalia og taler et rimeligt dansk.

– Jeg flygtede fra krigen i Somalia i 2012 og bor nu her i Thisted, min mand er i et andet land, det er lidt rodet, men vi håber! Vi har tre børn, der alle går i skole. Et barn på syv og tvillinger på seks.
– Vi har brug for hjælp, og derfor er det dejligt at kunne komme her.
– Jeg mistede begge mine forældre og min bror i krigen dernede. Jeg er nu 31 og er meget glad for at bo her i Thisted. Jeg har lært meget dansk ved at komme her på cafeen.

– Hvad er dine fremtidsdrømme?

– Jeg går lige nu i skole på VUC og vil gerne læse til sygeplejerske. Jeg har taget kørekort og har en lille bil, så jeg er parat!

En svær uddannelse for en somalier, men Yasmin udstråler kampmod og vilje, så det skal nok lykkes!

I øvrigt fortæller flere om rengøringsjobs, de gerne vil have, men ikke kan få. Af en eller anden grund. Nogle gange efterspørger firmaet kørekort, andre gang skal de gøre rent om natten, og for enlige mødre med småbørn er det praktisk umuligt. Nogle gange fornemmer de også, at firmaet trækker sig lidt, når navnet ikke er dansk.

Yasmin med mundbind

Yasmin uden mundbind

Fik du læst:

Fik du læst:

Born to be wild i Cold Hawaiis vilde Vildmarksdage

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer