Palles Super-glögg

Palle forstår at lave glögg. Det fremgår klart af de tilkendegivelser, kunderne i SPAR fremsætter, som de står der med de hvide krus fyldt til randen med de herligste ting og sager.

Hvad er så hemmeligheden bag? Palle siger, at det faktisk ikke er nogen hemmelighed:

– Man tager sig tid til at lave den!

– Det kan jeg desværre ikke helt bruge til noget. Mine læsere vil blive utilfredse. Meget!

– Man tager et karton rødvin; deri kommer man 10 kanelstænger, to pakker stjerneanis, to hele nelliker og koger det fuldstændigt ned sammen med to appelsiner, så det bliver helt tykt. Det er essensen, og det hælder man så i en blanding her med snaps, portvin og den samme rødvin som før. Vinen skal helst være Merlot, den er bedst til glögg.

– Der er en anelse rørsukker i for at få lidt sødme frem. Naturligvis er der både rosiner og mandelflager i. Og …

Palle griner lidt skævt:

– Rosinerne har ligget i rom, så de har været på en lang rejse.

– Over Wien, tilføjer en anden.

– Det er ellers noget af en blanding …, kommer det fra en kvindelig kunde, der ikke oplyser sit navn og CPR. Hun tilsmager den og synes faktisk ret godt om den.

 

10 meter derfra er der vinsmagning på blandt andet Collezione, der fås for 500 kroner og seks flasker. KlitPosten.dk har tidligere anmeldt denne fine, tykke, bløde italiener, og er man til saft og kraft, vil den udmærket kunne drikkes før julemiddagen, under julemiddagen og minsandten også efter julemiddagen. Så tag hellere to kasser for en sikkerheds skyld.

Som før skrevet er tilbuddene på vinene også aktuelle i dag!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer