Palles super-glögg kommer den 23. december

Der var engang, hvor der ikke var noget, der hed Covid-19. Vi levede lykkeligt uvidende om denne malabariske virus, der nu har fanget os i et djævelsk omsiggribende net af spil, hvor det er sådan, at hver gang, den er død, opstår den igen i en ny mutation.

Derfor måtte Palles Super-glögg i SPAR Klitmøller sidste år aflyses. SPAR og Palle giver aldrig op. Nu prøver de bare igen!

Dengang for små to år siden, kunne vi uden at tænke over det, bare møde op i SPAR Klitmøller og der tylle i os en super-glögg. Hvem stod for den? Det gjorde Palle.

Og nu vover Y og Mikael og Palle at sætte den på dagsordenen,  - selv om omikronen truer.

Palle forstår at lave glögg. Det fremgår klart af de tilkendegivelser, kunderne i SPAR fremsætter, som de dengang i 2019 stod der med de hvide krus fyldt til randen med de herligste ting og sager.

Hvad er så hemmeligheden bag? Palle sagde, at det faktisk ikke var nogen hemmelighed:

– Man tager sig tid til at lave den!

– Det kan jeg desværre ikke helt bruge til noget. Mine læsere vil blive utilfredse. Meget!

– Man tager et karton rødvin; deri kommer man 10 kanelstænger, to pakker stjerneanis, to hele nelliker og koger det fuldstændigt ned sammen med to appelsiner, så det bliver helt tykt. Det er essensen, og det hælder man så i en blanding her med snaps, portvin og den samme rødvin som før. Vinen skal helst være Merlot, den er bedst til glögg.

– Der er en anelse rørsukker i for at få lidt sødme frem. Naturligvis er der både rosiner og mandelflager i. Og …

Palle grinede lidt skævt:

– Rosinerne har ligget i rom, så de har været på en lang rejse.

– Over Wien, tilføjede en anden.

– Det er ellers noget af en blanding …, kom det fra en kvindelig kunde, der ikke oplyste sit navn og CPR. Hun tilsmagte den og syntes faktisk ret godt om den.

 

10 meter derfra var der vinsmagning på blandt andet Collezione, der kunne fås for 500 kroner og seks flasker. KlitPosten.dk har tidligere anmeldt denne fine, tykke, bløde italiener, og er man til saft og kraft, vil den udmærket kunne drikkes før julemiddagen, under julemiddagen og minsandten også efter julemiddagen. Så tag hellere to kasser for en sikkerheds skyld. Også i år vil der være gode tilbud på de mange vinhylder i SPAR.

Nu håber Mikael, Y, Palle og en hel del andre, at det kan lade sig gøre igen at nyde Palles glögg. Den er ligesom nødvendig, når julestemningen skal op i det rigtige gear.

Ellers er vi her på redaktionen bange for, at det heller ikke i år - som sidste år - bliver til nogen ordentlig jul …

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer