Pavillon taget i brug på friskolen

Flot gangbro over til pavillonerne

Her arbejdes!

De nye pavilloner på Klitmøller Friskole er ved at være klar til brug. Foreløbig er krea-rummet indrettet til det, vi ældre i gamle dage kaldte træsløjd (for drengene), håndarbejde (for pigerne) og måske billedkunst (formning - for begge køn). Dengang i halvtredserne og tresserne sukkede jeg dybt, når jeg skulle ind til træsløjd og save to stykker træ over og få skæld-ud, når der var skævheder, hvad der som regel var, i stedet for at gå ind i skolekøkkenet og lave noget lækkert mad.

Nu kan drenge og piger og andre køn derimellem beskæftige sig med det, der interesserer. Kreativiteten har fået andre rammer. Dog er der stadig et lærerens rum til de farlige værktøjer.

Lærerens rum

Imens stod min skønne klassekammerat Bodil i 1957 og sagde, at bare det var hende, der kunne lære at save i stedet for evig og altid at skulle stå i et køkken, som hun også skulle stå i, når hun kom hjem, hvortil jeg kun kunne sige, at en dag ville det blive anderledes, hvorefter hun slog med nakken og hvislede: Du drømmer vist!

Tja, sandt nok. Men det var ikke om træsløjd, jeg drømte, Bodil.

Elevens rum

Finn er foroven til venstre; Bodil forneden til højre

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer