Per Thunedborg: Coronariusdagbog 20

Pensioneret anæstesioverlæge. Dyrker sin Vild med Vilje - have, helt ovre i Vanløse. Tosset ikke at være klimatosse. Er mere end almindeligt optaget af litteratur, film og musik. Stort set alle typer.

Først og fremmest er jeg dybt og inderligt lettet over at det igen er muligt at gå til frisør.
Ved ikke hvor mange, der ligesom mig, har måtte anstrenge sig for ikke at kommentere på folks længere og længere hår i nakken, og her er det mest mænd, jeg sigter til.
Kvinderne har kæmpet med begyndende egen hårfarve nærmest hovedbunden (det ser jeg nu ikke så meget, når man ikke må stå så tæt i køen ved kassen), men hvor slasket og pjusket ser mange ikke ud oven på hovedet. Nej, det bliver dejligt at slippe for at konfronteres med alt sådan noget fremover.

Der sker heldigvis lidt forskelligt mens vi alle spejder mod vaccinen, som stadigvæk nok først bliver alment tilgængelig tidligt i begyndelsen af næste år.
I Danmark hvert fald er man begyndt at give de svært syge covid19 patienter blovfortyndende medicin og forhindrer hermed organødelæggende blodpropper.
Man har fået etableret en ’abemodel’ hvor man har inficeret aber med covid19 og behandlet halvdelen med et middel man havde mod Ebolavirussen. Med god effekt. Og vi er jo også en slags aber, så der er vel håb om at det også virker på mennesker. Men de planlægger nu lige at afprøve det først.

Ja, og så kan jeg næsten ikke få mig selv til at skrive om Udenrigsminister Jeppe Kofoeds svar på Italiens desperate anmodning om hjælp til at bekæmpe covid19.
Efter umådelig lang tid, hvor det blev undersøgt hvad vi måske kunne undvære, nåede man frem til bl.a. at de kunne låne 15-20 af forsvarets respiratorer. Umiddelbart en generøs handling. Men det forlyder desværre så bare at de slet ikke overhovedet kan bruges til covid19 patienter. Jamen så kan de vel aflaste respiratorer, der bruges til andre patienter?
Nej, som jeg hørte det i radioen i dag, så kan de kun bruges i en halv time. Og til at transportere patienter med. I en ambulance og sådan.
Jamen det hører jo slet ingen steder hjemme at prakke dem sådan noget på. Og de har da også været så diplomatiske ikke at svare endnu.
Her er jeg virkelig flov på Danmarks vegne. (Det forlyder at Danmark har 1.238 respiratorer. Vi har i øjeblikket 70-80 patienter i respirator på vores intensiv afdelinger. Det skal virkelig gå ufattelig galt lige pludselig, hvis vi stod og manglede lad os bare sige 50 respiratorer. Vi skulle skamme os.

Men det forlyder fra pålidelig Facebookkilde at virus ikke trives, når det er over 25 grader varmt. Man kan også undgå smitte ved at drikke meget vand. Træning skulle også være rigtig godt, men at gurgle hals med saltvand er bare super. Det kan de åbenbart ikke lide, de dumme virus. At bede til Gud er også virksomt.
Hov, det var vist de fake råd, jeg der kom til at skrive. Nu gør Facebook en indsats for med algoritmer at fange alle dumheder og korrigere med nogle bedre råd. Håber det lykkes, men som bekendt kæmper selv guderne forgæves mod dumhed.
Og sidsten: Det skal da blive mere end spændende at følge udviklingen i USA, hvor der i mindst 4 stater og i flere planlagt har været demonstrationer mod at få samfundet lukket ned. Det er konservative kræfter, republikanere, der fører sig frem. Og med opmuntrende tweets fra landet præsident.
Hvad det kan blive til har jeg ikke fantasi til at skrive lige nu. Men svaret vil nok vise sig i den kommende tid.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer