Pigsvampe smager fremragende

Spisesvampe er kantareller, Karl Johan og rørsvampe generelt. Men der er alternativer. Når der ikke er flere kantareller, kan man lede efter tragtkantareller. Men man kan også finde pigsvampe.

Almindelig pigsvamp bliver op til otte cm høj og bærer en hat på op til 15 cm med uregelmæssige kanter, der hos de unge svampe er rundligt hvælvet og senere bliver mere flad, ujævn og nedtrykket i midten som en navle. Farven er som regel næsten hvid og cremet, men kan også bevæge sig over i det orangebrune. Stokken er lidt lysere end hatten og op til et par cm tyk. Det helt karakteristiske ved pigsvampen er, at den under hatten hverken har rør, ribber eller lameller, men lyse pigge, der hænger ned fra hatten som små istapper. Piggene kan være op til en cm lange og en halv mm i diameter.

Hatten er ca 5-10 cm, ofte uregelmæssigt bølget i randen, og farven kan variere fra næsten hvid over creme til orangebrun. Kødet er sprødt, lidt bittert.

Man skal ikke fryse den alt for længe. Højst tre måneder. Som med alle andre svampe smager de unge bedst, så finder du fine, små eksemplarer, så pluk! Den kan ikke forveksles med ikke-spiselige eller giftige svampe.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer