Restaurant Porto ligger på havnen

Udsigt er der nok af

Porto betyder havn, og denne ligger så tæt på havnen, som man kan komme. Den kunne også hedde Restaurant Figo, for det hedder ejeren. Figo hedder med fulde navn: Faridoon Figo Stanikzai og stammer fra Afghanistan.

– Jeg startede det her som en restaurant til familien Danmark. Jeg har rejst i Italien og fik der ideen til den originale stenovn, som vi bruger nu. Jeg har været i restaurationsbranchen, siden jeg var 16; jeg har rejst meget og samlet en masse erfaring. Det er alt sammen mundet ud i denne restaurant her i Thisted.

– Hvorfor italiensk?

– Det er ikke bare italiensk. Jeg har samlet en masse sammen, for eksempel burgerne, der jo ikke er specielt italienske, men stenovnen er! Fordi jeg synes, at den kan danskere godt lide mad fra, og det viser sig at holde stik, for de kan godt lide pasta og pizzaer. I mine planer indgår også noget indisk mad samt mad fra Mexico.

Klik for større billede

Restaurant Porto har netop modtaget en international anerkendelse, som Figo er glad for.
– Jeg er meget stolt over at have fået denne pris "Travellers Choice". Nogle gæster har været forbi flere gange og anbefalet Porto.
Læs på hjemmesiden og Facebook.
I det samme kommer Figos to små børn, barnepige og hustru, men hun er desværre ikke meget for at blive fotograferet:
– Nej, jeg er ikke klar til det, siger hun med et smil. – Mit tøj, make-up, ja, det hele! Det har jeg slet ikke på plads til foto lige nu …

 

Ude eller inde

Ejer og chef: Figo til højre med to børn og barnepige

Til fisk anbefaler vinmenukortet Sartori Marani - “Den hvide Amarone”, der stammer fra Veneto, Italien. 100% Garganega, håndplukkede og omhyggeligt udvalgt og har ligget 40 dage til tørre - som man gør det med en klassisk rød Amarone. Tør, blød og frisk smag med noter af modne frugter og honning samt en lang eftersmag. Glas 75,- Flaske 399,-

Den kan varmt anbefales herfra. Der er noget italiensk charme over den; den smager godt, og det er ikke helt tilfældigt, at den kaldes for den hvide Amarone. Prisen er absolut rimelig!

Porto Burger, 280 grams oksekød med Emmentaler ost, løg, bacon, salatmayonaise, ketchup og pommes frites, kr. 169,-

Pasta Marinara med penne, rejer, muslinger, røget laks, parmesan og vendt i fløde, kr. 129,-

Burgeren smager udmærket, og tilbehøret er i orden. Måske er tallerkenen - eller smørebrættet - lidt underdimensioneret; maden kan næsten ikke være der. God, kraftig og nærende kost.

Pasta Marinaraen er ligeledes smagfuld og passer fint med den hvide Amarone. Måske er der lidt for mange penne, for de skjuler helt rejerne, muslingerne og den røgede laks. Kunne der have været lidt mere grønt? Ikke til at sige. Pastaen har en dejlig flødesmag og mætter godt.

Vi kan i hvert fald ikke spise mere, ikke engang noget dessert. Det kunne ellers også virke fristende. Betjeningen er meget venlig og imødekommende, og de unge damer sørger for afspritning af bordene, når gæsterne går, og inden de næsten tager plads. Der står spritflasker alle vegne, så der er taget alle forholdsregler.

Toiletterne skal man jo ikke glemme, for de siger noget om stedets hygiejne. De er rene og pæne, og føjer sig smukt til vores indtryk af en gedigen, ordentlig familierestaurant, hvor der i høj grad er plads til børnene.

 

Fik du læst:

Fik du læst:

Ta-med-mad: Conrads Køkken serverer laksesandwich