Hvad du også kan bruge ramsløg til!

Har du smagt kapers laver af ramsløg plukket i Thisted? Restaurant Bryggen gør. De laver mad af råvarer. Lokale råvarer.
– Vi sætter en ære i at lave mad fra bunden, proklamerer køkkenchef Mads stolt. Restaurantchef Sisse nikker.

Med respekt for råvarer, bæredygtighed og mangfoldighed, som der står på hjemmesiden.

Restaurant Bryggen - anno 2019 - ligger godt; købt i 2019 af Mads og Sisse.
Køkkenet er nordisk og ordentlig mad. Her deles man om maden omkring bordet. På den måde får du følelsen af at spise hjemme, selvom du er ude. Det sociale aspekt er i højsædet, og det er tilladt at række ind over og sende rundt, så alle får smagt lidt af alle herlighederne

Sisse Andersen

er udlært på Klimens Catering i Aarhus. Siden har hun arbejdet som hovmester og tjener på Tango Bar & Køkken i Stavanger og været kantineleder for ISS i Oslo.
Hun er på barselsorlov, men mener selv, at den er forbi, når coronaen er forbi

Mads Hansen

er nordmand og udlært på Fossheim Turisthotel i Lom. Han har blandt andet været en del af kokkelandsholdet og har deltaget i- og vundet en del konkurrencer for sin kogekunst. Heriblandt norgesmesterskaberne i tapas og klippfisk, kokkekunst samt Årets Masahirokok

Sisse og Mads har tre små drenge, 5, 2,5 og 0,8 år, og Sisse har nydt sin barsel her under coronakrisen.
– Vi klarer os og er heldigvis godt polstret, selv om det ikke er sjovt at ligge stille i så lang tid, mener Sisse.

Ramsløgkapers i salt og eddikelage

Færdige råvarer i syltekrukker

Kort over leverandørerne. Klik for >

– Hvad vil I gerne med Bryggen?
– Vi har lyst til at vise, hvor godt mad kan smage, der laves af råvarer mest muligt fra lokale leverandører, eller vi selv plukker og tilbereder, svarer Mads.
– Det skal være et sted for alle, for alle arrangementer, siger Sisse.
– Hvordan er det at bo her i Thisted?
– Det er fint, svarer Mads på norsk.
– Jeg kommer herfra og flyttede til Stavanger i 2014, forklarer Sisse. – Færdig med min elevplads inden for catering, og så skulle der bare ske noget andet. En slags dannelsesrejse. Der mødte jeg Mads, og så var jeg der i fem år.
– I 2019 overtog I Bryggen?
– Vi har kæmpeinteresse for øl! Derfor var det her jo absolut stedet!
Mads og Sisse er helt enige.
– Jeg vil gerne være ølsommelier, siger Mads med stolthed. – En ekstrauddannelse på linje med at blive vinsommelier. Det er et stort plus at kunne lave egen øl her!

sommelier

substantiv, fælleskøn

Bøjning -en eller (uofficielt) -'en, -er eller (uofficielt) -'er, -erne eller (uofficielt) -'erne
Udtale [sʌməˈlje] 
Oprindelse fra oldfransk sommelier af oldoccitansk saumalier 'fører af trækdyr, officer for forsyninger', afledt af senlatin saumarius 'trækdyr'
tjener på en (finere) restaurant el.lign. som fører opsyn med vinbeholdningen, hjælper gæsterne med at vælge vin m.m.
Synonym vinkyper

Ølprocessen starter her …

… og fortsætter over i gæringstankene …

… inden det havner i lagringstankene

Vi må jo nødvendigvis en tur ud i ølleriet. De store kar er imponerende; Mads viser med et stort smil en lille norsk øl på flaske frem:
– Den er billigere her end i Norge!
Han forklarer øllets vej fra start over gæring til lagring til servering. Det er da smart!

Mads har investeret i en øldåsepakkemaskine, hvori hans øl kan hældes automatisk, men …

… det er noget nemmere bare at føre øllet i et rør fra bryggeriet i den ene ende af restauranten …

… lige op til baren i den anden ende, hvor det kan tappes friskt og stærkt!

– I bruger ikke ordet gourmet i jeres tekster?
– Nej, indrømmer Mads. – I min verden vil jeg aldrig fortælle, at det er fantastisk eller gourmetmad. Jeg fortæller, hvad maden består af; vi får heldigvis mange tilkendegivelser af, at folk sætter pris på den.
– Alene desserten, vi fik i går, var så fuld af smagsnuancer, at vi blev meget overraskede!
– Mads er madeksperten, kan man sige, mener Sisse. – Vi vender alt med hinanden, snakker om det hele, også om maden, og Mads spørger mig. Jeg kommer nok til at være mere over den del, der foregår i køkkenet, når jeg er færdig med min barsel! Førhen var jeg mere koncentreret om restauranten.
– Jeg forstår, I er interesseret i tilbagemeldinger?
– Ja, erklærer Mads med overbevisning. – Naturligvis! Det bliver man kun bedre af!

Mads har også investeret i et kødmodningsanlæg

Sisse har sat en discokugle op

Så nu er der bare med at afvente coronagenåbningen og så byde velkommen!

Fik du læst:

Fik du læst:

Ulla og Herdis er frivillige hos Mødrehjælpen Thisted

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer