Hammerslag

Mona Lisa Olsen

Hammerslag er et populært program. Det er på klokken 20 på DR1, hvor det bredeste og mest populære venter os.

Det har i øvrigt mange år på bagen. Blev startet af Frode Munksgaard tilbage i 1994, blev overtaget af Peter Ingemann i 2003 og fra 2013 af Christian Degn.

Jeg kunne foreslå, at der var nogle nye ejendomsmæglere på hver gang. Det er de samme hoveder fra gang til gang. Nej, vil den årvågne læser protestere. De bytter da rundt.

Netop! Der er en fast stab på en 10 stykker, der skiftes. Men det kunne være velgørende, at der er nye hele tiden. Det kan ikke være et problem.

Det vil nemlig være med til at undgå den sammenspisthed, der præger deltagerne. De fjanter indforstået med begreber og forudindtagethed mod og med hinanden.

Den anden forbedring, jeg vil foreslå, er, at man får points efter antal kroner, man er forbi det rigtige resultat. Det betyder nemlig, at spændingen ville stige før tredje runde. Som det er nu, vil spændingen være væk, når et hold vinder de første to runder af tre. Gav man points efter det antal kroner, man er forbi resultatet, kunne Vest måske godt føre foran Øst før tredje runde. Men måske dummer Vest sig i tredje runde ved at gætte en pris, der ligger så langt fra den rigtige, at deres samlede fejlgæt bliver større end Østs. Derved vinder Øst alligevel.

Det var bare to gode råd.

I øvrigt er vi herhjemme lige så gode til at gætte den rigtige salgspris som ejendomsmæglerne. Er I ikke også det?

 

Andre indlæg, du vil synes om

1 Kommentar

  • kanonforslag. jeg må sige min respekt for ejendomsmæglernes vurderingevner er lille, jeg gætter mere præcist. De burde vurdere husene uden møbler og den slags forvirrende indmad, sådan bare de rå mure med revner og den slags…uden duften af nybagt brød og med lys og blomster.