Sporten, DR

Mona Lisa Olsen

Sport er drama og handler først og fremmest om, hvem der vinder. Søndag aften har DR en sportsudsendelse, der refererer weekendens fodbold i Superligaen. Min anke er, at de presser dramaet ud af deres reportager. Det kan være ligegyldigt for dem, der har set kampene eller kender resultatet, men jeg tilhører den flok, der ikke har set eller hørt, hvordan det er gået. Og det irriterer mig grænseløst at høre speakeren fortælle om det, der sker på skærmen 10 sekunder senere. De snakker og siger så meget, at det er helt overflødigt at se på skærmen.

Når jeg sammenligner DRsporten med ARD og deres Sportsschau lørdag aften mellem 18 og 20, slår forskellen mig. Mens tyskerne i deres fodboldreportager omhyggeligt, suverænt og gennemført skjuler resultatet, mens reportagen løber, afslører DRsportens speakere længe før, hvordan det går.

“Det skal vise sig, at han tog fejl”, siger en speaker om en træner, der fortæller, at hans hold vil vinde i dag.
“Der skulle da heller ikke gå ret mange minutter, før Brøndby slog til”, siger speakeren, og så kan det jo næppe komme bag på nogen, at Brøndby lidt senere scorer.
Dermed er det visuelle drama fuldstændigt lukket ude. Konklusionen må være, at enten er de ansatte sportsjournalister ikke dygtige nok, måske har de ikke forstået pointen med en sportsreportage, eller også er de uenige i synspunktet.

Døm selv:
Søren Westergaard, redaktør på DRsporten, afviser, at det er DRs politik:

Tak for din mail. Hvis det er sket, er det mod vores politik. Vi ønsker netop ikke at fratage sporten sit drama. Og det arbejder vi hele tiden på at blive bedre til at undgå.
Undtagelsen er hvis resultatet vurderes at være gammelt og vi derfor vinkler på andet end resultatet
venlig hilsen
Søren Vestergaard

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer