SPAR Klitmøller havde noget specielt til kunderne

Der blev lagt hårdt ud i de tre timer, der var smagsprøver hos SPAR Klitmøller. Lige fra starten var folk parat til at smage både kød, øl og vin.

“Michelinkokken” Christian Kjeldsen grillede på gasgrill de fire irske udskæringer, som SPAR Danmark har fået eneforhandling på, tyksteg, entrecote, ribeye og oksemørbrad samt pølser, og han gjorde det med en faglig udstråling og ekspertice, hvor brødrene Price kunne gå hjem og lægge sig. De kom da heller ikke.


– Det her kød, Mikael, æh -,  siger Christian og vender sig om mod købmanden. Købmanden ser pludselig betænkelig ud. Hvad kommer der nu?
– Det her kød, det er kraftedme verdens bedste, fastslår Christian og slår ud med den ene arm, mens han lige vender kødet med den anden.
– Jeg bruger meget af min tid til at rejse rundt i verden og spise på Michelinrestauranter og lære andre kulturer at kende. Det, synes jeg, er enormt spændende. Alle mine penge, alt, det hele går til at rejse rundt i verden. Og det gør jeg simpelthen, fordi jeg synes, det er en berigelse. Barcelonas restauranter får Michelinstjerner, fordi de er verdens bedste til at lave tapas. For eksempel.
– Jeg havde besøg i går aftes med fem retter mad. Jeg siger dig, de græd næsten, da de gik hjem klokken tre i nat.
– Havde de fået mavepine? spørger journalisten tumpet og prøver at være morsom.
– Nej, nej, de havde fået foie gras efter alle kunstens regler. Det er jo den fedeste gåselever i ægte forstand. Hør nu. Det handler om, at jeg godt kan lide at lave mad fra bunden af. Al madlavning handler kun om én ting: Smag. Og ikke andet.
– Udseendet har vel også noget at sige?
– Ja, OK. Men af de to er det smagen, der er afgørende. Det er vigtigere, at det smager godt, end at det ser godt ud. Altså, hvis man gider at bruge lidt tid på madlavningen, at investere lidt kærlighed i det, så får man også en billig udskæring til at smage som en million.

Se videoen med Christian til højre.
Jeg glemte i skyndingen at få at vide, præcis hvordan man kaster sin kærlighed ind i madlavningen. Jeg synes ikke, at det at skrælle kartofler er en kærlighedsgerning af de store.

Der var smagsprøver fra årets bryghus 2015, 2016, og 2017 og smagsprøver fra Thylandia. Ved siden af var der mulighed for at smage en dejlig kølig Rosé til de knapt så hårde.


Konkurrencen på paddleboard og på Grøn koncertbilletter til en værdi af 550,- bestod i at gætte det antal om- og tilbygninger, der var foretaget i og omkring butikken siden 2003, nemlig seks.
– Jeg er godt tilfreds, meddelte Mikael, da klokken var over 16. – Så mange kunder dukkede op og fik sig en smagsprøve. Eftermiddagen gik helt ovenud.

Sådan ser butikken ud fra den nye p-plads, der snart bliver asfalteret.

 

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer