Nytårsaften og nytårsnat fejres efter alle kunstens regler. Der var en del  fyrværkeri på Store Torv, men alt gik fint, og ingen kom til skade.
Noget helt andet er den morsomme, hvor man laver sjov i gaden. Eller prøver på det. Hejser en cykel op i en flagstang eller vender en bænk på hovedet.
Og så er der en knold, der maler på butiksvinduerne med noget stads, der ikke kan vaskes af. Ergo må forretningerne betale fagfolk for at fjerne det. Er det sjovt?

En af nytårsfejrerne, vi kan jo kalde ham Knolden, har haft noget med til at smøre på vinduerne. Man kan nok se, at han har forsømt sine formningstimer i skolen, for der er stadig lidt at lære. Knolden synes, det er sjovt. Han kan heller ikke tegne. Man behøver ikke at diskutere, om Knolden har humor, for det er totalt en mangelvare. Og sådan noget som empati for dem, der har en forretning og nu skal rengøre det griseri, der er på vinduerne, mangler han desværre også. Sådan én knold kan ødelægge den gode stemning for mange.

Thisted Forsikring skriver:

Tænk en ekstra gang over nytårsløjerne

Det er blevet en tradition at børnene laver løjer nytårsaften. Man må gerne have det sjovt, men de små kan være lige lovlig kreative...

Barberskum og margarine kan være hærværk

Vidste du, at barberskum, ketchup, tandpasta og margarine kan lave varig skade på huset eller bilen? For eksempel kan barberskum der får lov at sidde for længe på bilen, skade lakken på bilen. Det samme gælder for margarine på vinduer eller murværket som kan lave varige skader på huset.

Bøn til forældrene

Vi opfordrer jer forældre til at tage en snak med børnene om nytårsløjer. Hvad er sjove nytårsløjer, og hvad er absolut ikke? Vi synes godt at man må have det lidt sjovt, men vi opfordrer til at man tænker på de eventuelle konsekvenser af løjerne. Lidt toiletpapir viklet rundt om busken eller håndtaget er uskyldigt og ufarligt, men man bør sørge for kun at lave løjer som ikke ødelægger andres ting.