Men nu behøver det altså heller ikke at betyde, at redaktøren er blevet asket. Her i påsken præsenterer vi derfor en gammel kending: Tator, der med en pris på kroner 160 er ret suveræn som blød, kraftig og kvartsød rødvin af bedste italienske kvalitet og en franskmand, Chateau Haut-Myles Medoc, hvor man får to flasker for 225 kroner, altså omkring 112 kroner pr. flaske. Hvad smager bedst og til hvad?
Først må jeg tilstå, at jeg mest er til sort, tung italiensk rødvin - helst nede fra støvlehælen. Mørk primitivo eller Zinfandel. Derfor skal der meget til, før jeg lader Tator vige pladsen som min favoritvin. Det sker heller ikke her.
Chateau Haut-Myles Medoc er en skarp, kompromisløs medoc, hvilket betyder for mig, at den rangerer et andet sted end Tator. Jeg ville aldrig servere Chateau Haut-Myles Medoc på tom mave før en middag. Derimod gerne Tator, som i modsætning til Chateau Haut-Myles Medoc er blød, både tung og dejlig let at nyde uden mad.
Chateau Haut-Myles Medoc er fremragende til en kraftig bøf, andesteg eller lam, hvor den skarpe og syreprægede smag kommer til sin ret. Tator bør drikkes til alt andet.
Jeg kan derfor endnu engang undslå mig og undlade at kåre en vinder. Man kan nu engang ikke sammenligne en sportscykel med en mountainbike.