Rødvin og rødvin fra SPAR Klitmøller slås om at vinde!

I SPAR Klitmøllers vinafdeling er der masser af god rødvin. Hvad i alverden skal man gå efter, når der er kilometer af vinhylder? Vi har to forslag og lader dem konkurrere med hinanden

Rødvine fra SPARs hylder

Disse to rødvine er nye og desværre endnu ikke prøvesmagte af din ellers så aktuelle redaktionelle vinsmager. Beklager! Men - du ved, - oppe i alderen og for meget vin duer ikke!

Rødvine i konkurrence

Men nu behøver det altså heller ikke at betyde, at redaktøren er blevet asket. Her i påsken præsenterer vi derfor en gammel kending: Tator, der med en pris på kroner 160 er ret suveræn som blød, kraftig og kvartsød rødvin af bedste italienske kvalitet og en franskmand, Chateau Haut-Myles Medoc, hvor man får to flasker for 225 kroner, altså omkring 112 kroner pr. flaske. Hvad smager bedst og til hvad?

Først må jeg tilstå, at jeg mest er til sort, tung italiensk rødvin - helst nede fra støvlehælen. Mørk primitivo eller Zinfandel. Derfor skal der meget til, før jeg lader Tator vige pladsen som min favoritvin. Det sker heller ikke her.

Chateau Haut-Myles Medoc er en skarp, kompromisløs medoc, hvilket betyder for mig, at den rangerer et andet sted end Tator. Jeg ville aldrig servere Chateau Haut-Myles Medoc på tom mave før en middag. Derimod gerne Tator, som i modsætning til Chateau Haut-Myles Medoc er blød, både tung og dejlig let at nyde uden mad.

Chateau Haut-Myles Medoc er fremragende til en kraftig bøf, andesteg eller lam, hvor den skarpe og syreprægede smag kommer til sin ret. Tator bør drikkes til alt andet.

Jeg kan derfor endnu engang undslå mig og undlade at kåre en vinder. Man kan nu engang ikke sammenligne en sportscykel med en mountainbike.

Den ene rødvin, Chateau Haut-Myles Medoc, egner sig således efter min smag fortræffeligt til lam, påske eller ej. Den anden egner sig så ganske udmærket til den halve time, der går forud for maden, under mad (bare ikke lam eller kraftig kødret) samt måske en halv times tid bagefter.

Personligt vil jeg vælge Tator. Faktisk kan Tator drikkes fra midt på eftermiddagen, ikke tidligere. Drikker man rødvin før klokken tre, er man til en større fest, en reception eller noget andet, der skal fejres, men sidder man alene derhjemme og drikker, har man da vist et problem.

Fik du læst:

Fik du læst:

SPAR Klitmøller præsenterer rødvinen Tator den Yngre

Andre indlæg, du vil synes om:

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer