Så er der jul på Klitmøller Friskole, mens optimismen breder sig

På Klitmøller Friskole er der så småt ved at komme gang i julestemningen. Op til flere elever har nissehue på, og skoleleder Birgit Sigaard har god grund til at have julehumøret fremme

– Det går fint. Vi har travlt! Lige nu står jeg for det hele. Men vi annoncerer efter folk. Der er en proces i gang der. Vi mangler en afdelingsleder og et par pædagogmedhjælpere.

– Og hvad med skolen?

– Der er stabilitet på lærerdelen. Vi får jo en klasse mere til sommer, så vi kan starte med 0., 1., 2., 3., 4. og 5.-6. klasse. Hele 20 nye børn til 0. klasse! Vi har endnu ikke navngivet den ekstra klasse, men en eller anden fisk finder vi!

– Der er i øjeblikket 62 børn her kort før jul, og i det nye skoleår fra august 2021 regner vi med ca. 75. Der er jo også lidt afgang!

– Tyder det ikke på, at skolen har cementeret sig?

– Jo, det kan man godt sige.

– Skolen har fødselsdag til sommer. Klitmøller Friskole fylder nemlig 10 år!

– Er der slet ingen problemer?

– Vi har lige nu 18 børnehavebørn her på skolen, og i Børnehuset kommer der pladsproblemer. Vi arbejder på at løse tingene. Skal vi udvide, bygge ud, eller hvordan gør vi det smartest og billigst? Vi skal have hele personalet med indover, så vi finder den bedste løsning.

– Hvordan er det gået med pavillonerne her på skolen?

– Så fint. Det var et godt tilbud, vi fik dengang. Når nogen kender nogen, kan det blive godt.

– Jeg er godt tilfreds!

– Er du stadig rengøringsdame ud over alt det andet?

– Ja, om onsdagen. Men nu har jeg fået vores nye pedelmedhjælper, Lasse, ind over i en tre måneders praktik, og han får nok lov at svinge en gulvmoppe om onsdagen. Han er lige startet i dag.

En photoshopcoronamaskeret elev med støvler og bare tæer

En do. maskeret klasse. Læreren har fået en blå hat

– Fredag den 11. har vi udendørs Lucia-optog. Vi kan desværre ikke gå over på Klitrosen og holde det der. Vi må heller ikke holde sociale arrangementer med forældrene, så vi afholder julefrokost med børnene inde i gymnastiksalen efter optoget.

– Sidste skoledag inden juleferien bliver en smule kortere end normalt. Der er så meget, vi ikke kan. Vi må ikke synge sammen, men godt have idræt sammen. Heldigvis. Man må også godt nynne lidt for sig selv. Vi har fundet en hverdag i det.

– Jeg tror, vi kan se en ende på coronatiden. Når først vaccinen kommer ud, håber vi, at alt så småt vender tilbage til normalen. Men noget godt har vi da lært!

– Hvad?

– At vaske hænder! Det, tror jeg, har hjulpet meget til at nedbringe forkølelser og især influenza. Også ekstra rengøring på for eksempel toiletter, det skulle gerne fortsætte.

Der er så småt gang i julestemningen. Selv om meget er anderledes i år.

Maja og Josh vasker hænder

Fik du læst:

Fik du læst:

Nyansat rengøringsmedhjælper med russisk speciale

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer