Sådan bliver Thy til Mekka – i hvert fald på et område!

Vesterhavets vilde bølger har længe været et kendetegn for Thy, der gør det muligt på ydersiden mod vest og nord at gribe boardet og hoppe ud i det store blå på en lang række unikke surfspots fra Hanstholm i nord til Agger i Syd. Men Vesterhavet er langt fra det eneste vand i Thy, der er med til at skabe det gode og aktive liv i Thy. Limfjorden og de omkringliggende søer har et stort potentiale for at danne rammen om friluftsliv og vandsport i særklasse. På den måde vil kommunen sætte i værk, at også på indersiden af Thy mod øst og syd bliver der natur- og vandsportsmuligheder.

Alle spots under Cold Hawaii Inland bliver opført i en arkitektonisk tema, der bliver kaldt streger i landskabet

Den Blå Løber bliver med tiden én samlet forbindelse, der indbyder til gåture og cykelture helt tæt på Limfjorden

Cold Hawaii Inland går i sin enkelthed ud på at gøre det nemmere og mere attraktivt at bruge Limfjorden og søerne til en bred vifte af aktiviteter på og i vand.

Projektet, der samlet set er afsat 89,6 millioner kroner til, sikrer løbende, at der etableres nye spots langs Limfjordens kyst og ved Vandet Sø. De forskellige spots eller destinationer har den samme arkitektoniske linje, men faciliteterne er skræddersyede til de enkelte spots, så de på bedst mulig vis spejler de stedbundne potentialer, lokationen allerede har.

- Cold Hawaii Inland er et meget ambitiøst projekt. Det har et enormt stort potentiale, fordi vi i Thy er de første i Danmark, der satser så massivt på at skabe en legeplads for vandsport, der strækker sig rundt i hele vores kommune, siger Ulla Vestergaard, der er borgmester i Thisted Kommune.
 
På nuværende tidspunkt kan du allerede se de første realiserede spots i Cold Hawaii Inland-projektet.

I Vilsund er der bygget faciliteter, hvorfra du kan drage ud på for eksempel SUP-board eller i havkajak.

Ved den gamle Synopal Havn i Thisted er et stort anlægsprojekt i gang, der skal gøre den gamle industrihavn til et mødested, hvor både turister og lokale kan samles. Her bliver der blandt andet mulighed for at stævne ud i havkajak, vinterbade, grille på terrassen eller flyve hen over Limfjorden på et wakeboard i den nye cablepark.

Spot Synopal bliver blandt andet hjemsted for Thy Cable Park

Tegning over søbadsplanerne

Et andet omfattende projekt, der allerede er i gang, er Den Blå Løber, der efter planen skal gøre det muligt at gå eller cykle helt tæt på Limfjorden fra Eshøj Plantage til Silstrup Hoved. Allerede nu er den nye rekreative rute klar på dele af strækningen.

Derudover forventer man at sætte skovlen i jorden ved Søbadet til september i år, så der står et helt nyt søbad klar til sommeren 2022.

Og allerede denne sommer vil du kunne opleve at overnatte på en flydende shelter på to lokationer i Thy. Og det antal bliver doblet op allerede næste år.

Og det er kun en lille del af projekterne. Der er også planer om at arbejde videre med spottet ved Vandet Sø, Krik, Bygholm, Dragsbæk og Doverodde.

Den blå Løber
Alle steder sker der et omfattende myndighedsarbejde, så man er sikker på, at alle projekter kan realiseres, uden at det kommer i karambolage med gældende regler omkring beskyttelse af natur og miljø.Cold Hawaii Inland-projektet går i sin helhed ud på at gøre Limfjorden mere tilgængelig for alle, der gerne vil nyde den - enten fra vandsiden eller landsiden.
Når projektet er færdigt, står Thy med en marguerit-rute på og ved vandet. I dag er der et ønske om aktivitet tæt på eller i naturen, og det er intentionen med hele projektet.

- Vi har en unik placering, der både kan give adrenalinkick i det vilde Vesterhav, samtidig med at vi nu snart har tilbud i særklasse i den mere milde Limfjord. Den kombination af stedbundet potentiale giver os alle nogle rammer for livet ved vandet, som gør livet i Thy til noget helt særligt, siger Ulla Vestergaard.

- Her tør vi investere stort i en udvikling, som vi mener, vil blive et vigtigt aktiv i fremtidens Thy.

- Limfjorden har altid været der, men der har ikke været faciliteter, der indbød til, at man bruger den. Det bliver der ændret på nu.

Borgmesteren vil nok ikke svare på, hvorfor det hedder Cold Hawaii Inland.  På dansk staves det indland med d. Hedder det modsatte så Cold Hawaii Uland?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer