Sådan er indvandrere + efterkommeres beskæftigelsesgrad

Folk, der af flere forskellige grunde kommer til Danmark, har ikke altid haft ry for at finde arbejde. Ville eller kunne? Vi ser på statistikken

Klik og >

Klik og >

Hvorfor er folk fra det fjerne østen, thaier, vietnamesere, koreanere aldrig nogen, man forbinder med ledighed og arbejdsproblematikker?

Hvorfor er folk fra Afrika og det nære østen som regel forbundet med ledighed og arbejdsproblematikker?

En forklaring gives ovenover i forbindelse med graferne. Der er generelt set flere selvstændige blandt folk fra sydlige og østlige lande end blandt danskere! De opretter i langt højere grad små butikker med salg af grønsager, frugt, eksotiske produkter, mad og delikatesser. Det ser ud, som om lønmodtagerarbejde er mere fremmed for dem end for os.

Lektielæsningen er i gang i Røde Kors` Café Hjerterum

Indvandreres og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet november 2019

Blandt 25-64-årige indvandrere fra Syrien er beskæftigelsesfrekvensen steget fra 12,2 pct. i 2015 til 43,2 pct. i 2019. Stigningen kommer efter et fald i de syriske indvandreres beskæftigelsesfrekvens fra 29,1 pct. til 12,2 pct. fra 2010 til 2015, hvilket skal ses i sammenhæng med, at der i samme periode kom mange syriske flygtninge til Danmark. Den efterfølgende stigning skal ses i lyset af, at beskæftigelsen blandt flygtninge er påvirket af, hvor lang tid de har opholdt sig i Danmark, og hvor mange der kommer til landet.

Fik du læst:

Fik du læst:

Café Hjerterum vinder coronaåret 2020s integrationspris

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer