Sådan kan en dejlig sort fredag aften være i Thisted

Thisted viser flaget og den røde løber sådan en fredag, hvor butikkerne har åbent, og alting hedder noget på engelsk. For eksempel hedder sådan en dag "Black Friday", selv om det lige så godt kunne have heddet "Sort Fredag"! Altså. Vi er i Danmark, ikke? Aftenen kaldes af nogle for "By Night", fordi det lyder meget smartere end det kedelige danske "Om aftenen" eller "Aftenåbent". Mange thyboer og andre boer summede alligevel ud på gågade og Store Torv for at se på noget, blandt andet på TFCs stand på torvet. Are you with?

"Jeg ved ikke, hvor mange der kommer!"

"Jeg tror, der kommer nogen!"

"Jeg tror, der kommer mange!"

Lene Svenningsen står sammen med andre og repræsenterer TFC.
– Heeej! Lene hilser os med stort smil og højt humør.
– Sikke en solskinsdag, hvad? Vi i TFC er faktisk Danmarks tredje eller måske nu fjerdestørste idrætsforening med 750 aktive. Det er dælme mange!
– Kommer nogle ikke udefra?
– Vores herre- og damespillere kommer langvejs fra. Vi er de eneste i divisionen, der har syv egne spillere.
Lene er ved at sætte faner op, men bøvler noget med det:
– Det er så kompliceret, det her! Det kræver sin kvinde! Jeg vil gerne fremhæve de kvindelige håndboldspillere, der jo vandt pokalen! Det er jo så lille et område, og vi har ingen landsdækkende sponsorer. De er alle lokale! Altså Mors-Thy. Jeg kommer fra Mors …
– Skulle det ikke have heddet Thy-Mors? Er det ikke langt lettere at sige end Mors-Thy, hvor s´et ligesom slæber et langsommeligt sprogligt forløb …
– Nej, nej, nej. Thisted havde jo ingen håndbold. Så det … Jeg synes faktisk, vi er gode til at samarbejde og til at spille hinanden op! Vi hjælper hinanden! Prøv at tænke på den lokale opbakning, der er både fra Mors og Thy! Er det ikke vildt! Til sådan et lille område!!
Lene sænker stemmen:
– Men du da ret i det der med, at Thy-Mors lyder bedre. Men sådan er det ikke. Basta.

Med sit smittende gode humør og friske gå-på-mod er Lene en meget god repræsentant for TFC. På nudansk: en mega-sindssyg-fantastisk repræsentant.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer