I stort set alle sammenhænge hører vi, at de ældre er de mest sårbare under coronaen. Nu, hvor hele landet er lukket ned, er der ekstra påpasselighed. Her kommer erfaringerne fra nedlukningen af Nordjylland os til gode. Hvordan lukker vi de ældre ned?

– Rettidig omhu, erklærer formanden for Danmark, Mette Frederiksen. – Vi har indkaldt til dette det 126. pressemøde, der dog kun vil vare 4 timer i dag, fordi vi har brug for en meget mere fleksibel politik, når det gælder gamle sårbare mennesker over 65. Vaccinationen er i fuld gang. Heldigvis! Godt, jeg fik en god aftale med EU. Men lad os erkende det faktum, at det er farligere at være ældre end yngre! Lad os bare stå ved, at der er langt flere ældre, der dør, end yngre. Så hvad kan vi gøre for at beskytte de ældre bedre specielt her under coronaen?

– Jeg opfordrer jo hele tiden til at stå sammen, at vi viser hensyn over for de ældre, men jeg kan se, at smittetallet stiger alligevel. Det er derfor min beslutning, at vi skal gøre noget radikalt! At hele landet er lukket ned, er ikke nok. Slet ikke. Selv om der er kommet gang i vaccinen, vil det vare alt for længe, inden alle ældre sårbare har fået stikkene. Så derfor …

– Og det går ud på?

– Vi vil samle de ældre på en ø. Så bliver der ingen smitte udefra, for der skal naturligvis indføres strenge regler for at få besøg af slægtninge. Vi får dermed meget bedre styr på de ældre. Vi grubler i øjeblikket for at finde den rigtige; den skal både være stor nok til at rumme 1,1 million gamle over 65, og det er endda tal fra 2017 kun, og samtidig skal det ikke være for let at komme til fastlandet.En ø er relativt let at lukke ned. Lidt ligesom Nordjylland.

– Men I lukkede ikke København ned? Eller Sjælland?

– Jeg bliver simpelt hen så sur over sådan et frækt spørgsmål. Går du imod folkesundheden? Føj, hvor skulle du skamme dig. Desuden er dette dit tredje spørgsmål. I har kun ret til to. Næste? Ja, du, der vil sætte det på Facebook og Instagram!

– Hvilke andre øer kunne komme på tale?

– Godt spørgsmål! Der skal altså være plads til 1,1 million plus hjælpere. Så - hvis øen bliver for lille. Lad os forestille mig, at alle, der er fyldt 65 og kan klare sig selv, flyttes til for eksempel Fanø. De psykisk syge kunne bo på Fur, en dejlig ø. De få kriminelle pensionister burde op på Færøerne, men det giver nok visse problemer med færingerne. De kan godt være nærtagende. Nordøstgrønland er nævnt.

– Hvad med Fyn?

– Igen et fremragende forslag fra dig. Man kunne tage hele Fyn. Men det er lidt synd for dem, der bor der i forvejen, selv om det trods alt er bedre end Nordjylland, hvor jeg er valgt. Fyn ligger måske for meget i midten.

– Hvad med Samsø?

– Samsø ville være god. De gamle ville have det som blommen i et æg. Så kan de ligge der og samle kartofler; det er noget, de forstår fra deres barndom og bliver glade for. Har du flere gode og yderst relevante spørgsmål?

– Det hele drejer sig som sagt om i første omgang at yde de ældre beskyttelse mod coronaen. Så ved at isolere dem, som jeg gjorde med nordjyderne, vil mange flere overleve!

Fik du læst:

Fik du læst:

Kom nu frem med optimismen: Solen skinner altså! Himlen er blå altså!