Sådan laver du en yderst velsmagende kantareltærte

Du har plukket en del kantareller, der lige nu fylder lidt op i din fryser. Måske er det tilrådeligt at bevæge sig et skridt nærmere en god madoplevelse og samtidig skaffe plads i fryseren. En gang svampestuvning er ikke at foragte, men en tærte er lige et trin højere op ad gourmetstigen!

Kantareltærte er noget af det mest lækre, man kan lave, hvis man ønsker at få det bedste ud af Nationalparkens kantareller.

Tilberedningstid: Omkring to timer. Uanset om du er vant til køkkenarbejde.

1 rulle færdig butterdej.
1/2 kilo kantareller, det er så fint! De skal være rengjorte, inden du vejer dem!
3 spiseskefulde smør
2 æg
citronsaft
4 små tomater
2 forårsløg
1 dl. creme fraiche 18%
150 gram ost i skiver eller strimler

 

Rul dejen ud til en flad plade og beklæd en smurt tærteform hermed. Prik med en gaffel og forbag ved 225 grader i 15 minutter. Jeg kan høre, du spørger, om det er med eller uden varmluft. Det vil sige, du kender alligevel noget til den ovn. Godt nok! Jeg kører altid varmluftsovn, og medmindre der står noget andet, går jeg bare frem efter opskrifterne.

Svits de rensede, skivede kantareller i smørret i en gryde, såfremt du har fulgt rådet om at tørstege dem først, så vandet bliver siet fra. Bland delte tomater og snittede forårsløg i og lad det sautere (stege) nogle minutter. Kom det i den forbagte tærte og dryp med citronsaft.

Pisk æg og creme fraiche sammen og krydr med salt og peber. Hæld det over. Dæk med ost.

Bag tærten færdig endnu 10 til 15 minutter.

Har du spørgsmål, benyt netavisens mailservice.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer