Sådan laver du superfin og velsmagende juleglögg

Siden KlitPosten.dk første gang omtalte Palles glögg, er det strømmet ind med anmodninger om opskriften her. Den blev bragt sidste år, men flere læsere må have smidt nummeret af KlitPosten ud. Derfor bringes den her i coronaåret …

Uddrag af artiklen fra 2019

Palle forstår at lave glögg. Det fremgår klart af de tilkendegivelser, kunderne i SPAR fremsætter, som de står der med de hvide krus fyldt til randen med de herligste ting og sager kort før jul sidste år.

Hvad er så hemmeligheden bag? Palle siger, at det faktisk ikke er nogen hemmelighed:

– Man tager sig tid til at lave den!

– Det kan jeg desværre ikke helt bruge til noget. Mine læsere vil blive utilfredse. Meget!

– Man tager et karton rødvin; deri kommer man 10 kanelstænger, to pakker stjerneanis, to hele nelliker og koger det fuldstændigt ned sammen med to appelsiner, så det bliver helt tykt. Det er essensen, og det hælder man så i en blanding her med snaps, portvin og den samme rødvin som før. Vinen skal helst være Merlot, den er bedst til glögg.

– Der er en anelse rørsukker i for at få lidt sødme frem. Naturligvis er der både rosiner og mandelflager i. Og …

Palle griner lidt skævt:

– Rosinerne har ligget i Rom, så de har været på en lang rejse.

– Over Wien, tilføjer en anden.

– Det er ellers noget af en blanding …, kommer det fra en kvindelig kunde, der ikke oplyser sit navn og CPR. Hun tilsmager den og synes faktisk ret godt om den. – Hvor mange er din opskrift egentlig beregnet på?

Palle mumler noget, som ikke kan høres af andre end din glögg-anmelder:

– Fra 1 og opefter!

Coronaen er skyld i, at Palles glöggoptræden i SPAR Klitmøller i år er aflyst.

Til gengæld er vinafdelingen i SPAR ikke aflyst, oplyser Y. Der er alligevel grænser for coronaens indflydelse.

Sol One, denne excellente superandevin, kan købes for kroner 125,- (normalt omkring kroner 200,-).

Inden den må du sikre dig to flasker Bourgogne Chardonnay til kroner 150 (normalt 100,- pr. flaske). Den er lidt mere frisk i det i forhold til Donna Luce, der er chefredaktørens foretrukne.

Foto: Ys Fotoservice

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer