Sådan oplevede din udsendte redaktør 2. stik

Invitation til anden vaccine er planlagt til 10. maj 2021.
Du er i gruppe 9: "65-74 år" sammen med ca. 549.396 andre.
Du er placeret i aldersgruppen på baggrund af det år, du fylder i 2021.
I dag begiver jeg mig hen i Munkehallen for at få det eftertragtede andet stik. Man kan også skrive 2. stik med tal. Der er nærmest valgfrihed på dette område som på så mange andre sproglige. Så meget af det, vi lærte i skolen i sin tid, er i dag forældet. Hvordan kan man så tage højde for det i nutidens skole? Det er et helt andet spørgsmål, som intet har at gøre med stikket i dag.

Vejret er fuld af vand, skyerne trækker sig sammen, det varsler ikke godt. Der holder mange biler parkeret, og så ved man jo godt, hvad klokken er slået. Den er slået til kø foran teltet - i regnvejr!

Jeg nærmer mig og spejder efter, hvor køen starter. Men der er ingen kø. Nå, nå - hvad er nu den af?

En venlig medarbejder spørger, hvornår jeg har tid, og mit svar får ham til at pege mod indgangen: "Værsgo"! Vi har jo fået at vide, at vi ikke skal prøve på at komme for tidligt!

Der er måske nok en kø, men ingen ventetid! Man kan næppe nå at se to-metermærket, før man skal videre

Det går stærkt! Først den ene vej
med grundige spørgsmål om ens helbred,
om man kan tåle ting og sager, og
om man skal opereres eller
er blevet det inden for en uge …

… og så den anden vej …

… og man er, før man ved af det, allerede henne ved stikstedet. En meget venlig ung lægestuderende stikker uden at sige, at "nu kommer der et lille stik", for han har selv bedt én om at slappe af, og når nogen siger, nu kommer der et lille stik, spænder man uvilkårligt! Nå, du gør ikke, kære læser? Javel. Men det gør jeg. Jeg har ventet i fire uger på dette stik, så jeg ved faktisk godt, der kommer et lille stik!
I  modsætning til første stik får man denne gang udleveret en lille bon med et nummer. Efter stikket skal man værsgo sætte sig og holde øje med en stor skærm, der viser alle de numre, hvis ejermand eller ejerkvinde (for endelig ikke at gøre forskel) skal vente på at få lov at gå.
Åbenbart kan vi ikke administrere det selv.
Efter 15 minutter er 136 det første tal på tavlen, og da det forsvinder, forsvinder jeg også.
Overalt i Munkehallen møder jeg venlige og hjælpsomme mennesker af begge køn.
Man bliver helt glad over, at der findes så mange flinke mennesker!
Tak for i dag!

Mona brokker sig over TV i TIDEN

I Presselogen på TV2-News blev alle fire kombattanter enige om det uheldige i ordet "hjælpepakke". Folketinget har sidste år selv afskaffet den oprindelige lovgivning, hvor staten skal erstatte 100% tab for de forretninger og virksomheder, der er ramt af en statslig indgriben, som coronarestriktionerne jo er. Men at kalde den nuværende skrøbelige erstatning for "hjælpepakker" er lige smart nok. Som om regeringen har hjulpet nogen. Det er snarere et plaster på såret. Sådan omtrent lød det i enighed for deltagerne i Presselogen. Vedkommende og interessant TV.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer